24 Eylül 2011 Cumartesi

Zeytinyağlı barbunya By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 212 07 46
Malzemeler

8 kişilik

1 kg taze barbunya2 adet soğan2 adet havuç

Yarım su bardağı zeytinyağı5 diş sarmısak2 adet domatesYarım çorba kaşığı salça4 adet sivri biberBir buçuk tatlı kaşığı tozşekerYarım demet maydanozYeteri kadar suTuzYapılışı: Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika haşlayıp ocaktan alın. Soğanı yemeklik, havucu ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğan, havuç ve ince kıyılmış sarmısağı 3 dakika sote edin. Üzerine rendelenmiş domates ve salça ilave edin. İnce kıyılmış sivri biber ve tuz ekleyip 1 dakika daha kavurun. Harcı barbunyanın üzerine ekleyin. Tozşekeri ilave edin. Haşlama sırasında barbunyanın suyu azalmışsa, tencereye sıcak su ekleyin. Barbunya yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

ÇATAL

12 kişilik

Malzemeler2 çay bardağı sıvıyağYarım çay bardağı tozşeker1 çay bardağı yoğurt1 adet yumurta1 tatlı kaşığı mahlep1’er tatlı kaşığı karbonat ve tuz125 gram odasıcaklığında margarinÜç buçuk su bardağı un

Üzerine:1 adet yumurtanın sarısıÇörekotuYapılışı: Sıvıyağ ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Mahlep, karbonat ve tuzu ekleyin. Margarin ve unu da kattıktan sonra tüm malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı avucunuzun içinde yuvarlayarak 10 cm uzunluğunda şeritler hazırlayın. 3 adet şeridi 1 tanesi ortada, diğer ikisi yanlarda olacak şekilde birleştirip çatal şekli verin. Diğer şeritlere de aynı işlemi uygulayın. Çatalları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış ONE HUNDRED EIGHTY derece fırında 30 dakika pişirin.

Et ve risottofour kişilik

Malzemeler

Risotto için:Albaryo pirinci: 480grZeytinyağı: 4 çorba kaşığıPermasan peyniri:100grHellim peyniri:100grGravyer peyniri:100grTavuksuyu: 1ltTuzEt için:400 gram bomfile1 dal kekik1 dal biberiyeYapılışı: Pirincimizi sadece yıkıyoruz. Tenceremize bir miktar zeytinyağımızı ekleyelim ve pirincimizi hafif ateşte kavuralım. 10-15 dakika kavurduktan sonra yavaş yavaş tavuk suyumuzu yediriyoruz. Buraya dikkat edelim suyu yavaş yavaş kepçe yardımıyla yedirip karıştırıyoruz. 1lt tavuk suyunu yedirdikten sonra  kapatmaya yakın peynirlerimizden bir parça ayırarak peynirlerimizi ekleyerek biraz pişirelim.

Isıyıya dayanıklı kaselere pilavımızı dağıtalım porselen olursa daha iyi olur ve kalan peynirlerimizi üstlerine ekliyerek pilavımızı fırınlayalım. A HUNDRED AND SIXTY derecede 4-5 dakika pişirip servis tabağına alalım.Et için ise; Bomfileyi yağsız tavada iki yüzünü biberiye ve kekikle beraber 10 dakika pişirilem. Pılavla beraber ikram edelim.

Mürdümlü üzümlü pasta

8 kişilik

Malzemeler1 adet hazır pasta keki Su bardağı süt2 çorba kaşığı şekerKreması için:1 paket labne peyniri1 su bardağı çiğ krema1 çay bardağı pudra şekeriÜzeri için 1 salkım üzüm3 adet kırmızı erik1 su bardağı frambuazYapılışı: Kreması için; labne, çiğ krema ve şekeri iyice çırpın sonra dolaba koyup 30 dakika bekletin.Pasta kekini süt ve şeker karışımıyla ıslatın ve üzerine frambuaz üzüm ve erik dilimleriyle kaplayıp kekin diğer yarısını üzerine kapatıp yine sütle ıslatın. En son soğuttuğunuz kremayı gezdirip, kalan meyvelerle süsleyin.

Zarf börek

8 kişilik

Malzemeler3 adet yufka1 çay bardağı su1 çay bardağı sıvı yağTWO HUNDRED gram peynir6 dal maydanoz1 çay kaşığı kırmızı biberYapılışı: Yufkaların arasına sıvı yağ ve su karışımını çırpın ve her katın arasına sürüp kat kat üst üste koyun. Yufkaların ortasına; 2 HUNDRED gram peyniri ezip içine kıyılmış maydanoz ve pul biber ekleyip karıştırın ve bu karışımı yayın. Kenarlardan yarım daire şeklindeki kısmı peynir üzerine doğru kapatıp ters çevirip zarf gibi katlayın. Tepsiye koyup 200 derecedeki fırında pişirin. 

UNUTMAYIN ÇOCUKLARIMIZ DA BİRER BİREY!

Çocuklarımız büyüyor ve biz hala onların kararlarına hükmedebiliyoruz. Maalesef çocuklarımızın bir birey olduklarını ve onların da bir anne ya da baba olduklarını unutuyoruz. Bu yemek yeme, giyinme ve birçok konuda hükmetmemiz çocuklukta başlıyor. Ama bir insan 2five yaşına gelmişse ve hatta çocuğu bile olmuşsa, annesi ona şunu ye bunu giy diyebilir mi? Ben çok şaşırıyorum doğrusu. Geçenlerde bir Alman arkadaşımla konuşuyorduk 'Siz Türkler'e çok şaşırıyorum' dedi. Orada 18'inci yaş günü, düğünle törenlerle kutlanıyormuş. Yani artık ayrtık bir bireysin kendi kararlarını verebilen kişisin denmek isteniyormuş.

Neden bizde böyle değil hiç anlamıyorum. Bu konu yüzünden evliliklerin yürümediği, kayınvalide, gelin sorunlarının yaşandığı biliniyor. Artık siz düşünün. Bir erkeğin 17 yaşına gelip de ne yemesi gerektiğine ya da ne giymesi gerektiğine annesi karar veriyorsa sonrası içler acısı...

Okullar açıldı birçok evde sorumluluk, düzen gibi konularda tartışmalar oluyordur. 'Çocuklar okuldan da korkuyorlar' diye vurguluyor uzmanlar. Çünkü hayatla başa çıkabilmeyi öğrenmiyor, onlar için her şeyi yapan birileri var. Alışkanlık kolay kolay vazgeçilebilen bir konu değildir. Alıştırmayalım çocuklarımızı çocuk yaşta birçok şeyi kendi yapabilir, inanın buna. 3 yaşında bir çocuk tabakları sofraya getirebilir, 5 yaşındaki çocuk kirli çamaşırlarını sepete bırakabilir, 8 yaşındaki çocuk ne yiyebileceğine kendi karar verebilir. Lütfen fazla tatlı yemek istiyorsa bile alın karşınıza konuşun, zararlarından bahsedin. Yerse ne olur, vücuduna nasıl zarar verir bu konuyu güzelce tartışmadan konuşun. Yyoksa sen çok şişmansın, bak falanca arkadaşın ne güzel gibi sözler inanın bana çok daha yemesine sebep olacaktır. Bırakın her türlü kararı kendi versin ve sonucunu kendi çeksin her ne olursa olsun. Bir aile kurabilmeleri için iyi ve doğru anne babalar olabilmeleri için biraz özgürlük lüften.

İnanın bana bizler böyle büyüdüğümüz için çok commonplace geliyor bu sahiplenme. Fakat bir düşünün hatta, gerekirse bu konuda bir yardım alın kitaplar okuyun. Çok önemli bir konu bu. Çevremizde birçok yetişkin dediğimiz insanların ne kadar çocuk ve büyümemiş olduğunu görmek hatta bu konuda içten içe yaşadıkları üzüntülerini görmek acı. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

Yarın tekrar birlikteyiz, şimdilik hoşça kalın.

Afiyet, bal, şeker olsun... 

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder