22 Eylül 2011 Perşembe

Sarımsaklı palamut By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 546 16 42
6 kişilik

Malzemeler

2 adet palamut6 diş sarımsak2 adet domatesYarım çay bardağı zeytinyağıTuz, karabiber1 adet limon2 adet sivri biber4 çorba kaşığı nar ekşisi1 su bardağı suYapılışı: Palamutları dilimleyin, fırın tepsisine dizip üzerine ezilmiş sarımsak, rendelenmiş domates, zeytinyağı, nar eksisi, su ve doğranmış sivri beberleri koyun. 2 HUNDRED derecedeki fırında 25 dakika pişirin, sıcak sıcak yiyin.

Yeşil mercimek çorbası

8 kişilik

Malzemeler1 adet soğan1 çay bardağı mercimek1 çay bardağı kırmızı mercimek1 çay bardağı pirinç1 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı salça1 limon suyuTuz karabiber, nane, kırmızı biber6 -7 su bardağı suYapılışı: Tencereye, tereyağı, rendelenmiş soğan, salça, pirinç, sarımsak, yeşil mercimek ve kırmızı mercimekleri koyup üzerine suyu ekleyip 25 dakika kaynatın. Pirinçler pişince baharatları da ekleyip karıştırın. Servis yapmadan önce kıyılmış maydanoz ya da nane koyun.

Kolay Arnavut böreği

12 kişilik

Malzemeler1 su bardağı ılık su (gerekirse yarım su bardağı daha)1 kilo un1 çay kaşığı tuzİçi için:1,5 kilo ıspanak1,5 su yoğurtÜzeri için:4 çorba kaşığı tereyağı7 çorba kaşığı sıvı yağYapılışı: Derin bir kabın içine un, ılık su ve tuzu koyup sert bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra 20 adet beze yapın. Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve 10 bezenin arasına erimiş yağ sürüp üst üste koyun. Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra üst üste konulan 10 bezeyi oklava yardımıyla tepsinizin büyüklüğünde açın. Fırın tepsisinin altına yerleştirin, arasına  ince kıyılmış ıspanak ve yoğurdu karıştırıp yayın. Üzerine kalan 10 yufkayı da açıp üzerine kapatıp kenarlarını yapıştırarak birleştirin. 2 HUNDRED derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

Yassı kadayıf

four kişilik

4 adet yassı kadayıf1 su bardağı ılık süt2 adet yumurta1 çay bardağı un2 su bardağı toz şeker3 su bardağı soğuk su1 tatlı kaşığı limon suyuSıvıyağıKaymak, fıstık

Yapılışı: Yufkacı veya pazarcı esnafından alacağınız yassı kadayıfların taze olmasına, özellikle dikkat edilecek. Kadayıflar kuru, kokusu ekşi veya parçalanmış olmayacak. Kadayıfların kenarları 1-2 mm. genişlikte mutfak makası ile kesilecek. Süt ılıtılacak, el yakmayacak. 4 adet yassı kadayıf ılık süt içerisinde 2-3 dakika tutulacak ve alt üst edilecek, sütü çekmesi sağlanacak. Yumurtalar çırpılacak.

Şerbetin Hazırlanması: Ocak üzerindeki tencereye 3 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker katılacak, karıştırılacak. Standard ısıda şerbet kaynadıktan sonra, 1 tatlı kaşığı limon suyu katılacak, karıştırılacak. Şerbet en fazla 2 dakika kaynatıldıktan sonra, ocak söndürülecek.

Zeytinyağlı biber dolması

12 kişilik

Malzemeler12 adet dolmalık biber1 bardak pirinç2 bardak zeytinyağı1 yemek kaşığı dolma fıstığı6 adet kuru soğan1 çay kaşığı kuru nane2 yemek kaşığı kuş üzümü1 demet dereotu6 adet kesme şeker1 adet limonun suyu1 tatlı kaşığı dolma baharı (yenibahar)2 bardak su1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı: Pirinci yıkayıp tuzlu suda bekletin. Fıstığı ayıklayın. Kuş üzümlerini temizleyin. Onları da suya koyun. Biberlerin kapaklarını açın. 1 bardak zeytinyağının içine dolma fıstığını atın. Pembeleşene kadar karıştırın. Pembeleşmeye başlayınca ufak zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edin. Karıştırarak, iyice kavurun. Pirinci süzün. Soğanlarla birlikte 10-15 dakika kavurup, altını kısın. Kuru nane, kuş üzümü, dereotu, kesme şeker, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine 1 bardak su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çektirin. Altını söndürün. Yenibaharını atıp, karıştırın. Harç ılınınca biberlerin içine doldurun. Domates parçaları ile üzerini örtün. Tencereye dizin. 1 bardak su ilave edin. Üzerine tabak kapatıp, 15 dakika pişirin.

Güzel ve özel sofralar içinSizlerden gelen sorular doğrultusunda bugün köşemde sofra düzeninden bahsetmek istiyorum işte sofra kurarken nelere dikkat etmeliyiz bir göz atalım.

Sofra düzeniMasa örtünüzün, sade ve internet renklerde olması, üzerine konulan yemeklerin ve tabakların ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Masanız kalabalıksa, örtünüzün çok fazla desenli olmamasına özen gösterin! Örtüde kırışıklık ve kat izi olmaması da diğer önemli detaylar arasında.

Davet masasının ortasına yerleştirilecek çiçek, sofraya ayrı bir sıcaklık katacaktır. Fakat bunun için klasik bir aranjman yerine, kır çiçeklerinden oluşan doğal bir buketi tercih edebilirsiniz. Cam kürelerin içine koyacağınız çiçekler masanın albenisini artıracaktır. Son dönemde, birkaç küçük cam vazoya küçük saplı birer adet çiçek koymak de tercih ediliyor.

Masada bulunacak şamdanlar da, ortama daha ağır ve şık bir hava verir. Eğer süslü masalardan hoşlanıyorsanız, küçük biblolarla sofraya sempati kazandırabilirsiniz. Kişiye özel küçük tuzluk-biberlikler koymanız, masada gereksiz el-kol uzanmalarının önüne geçecektir.

Davette sunulacak yemekleri gösteren küçük mönüler, misafirleri bilgilendireceği gibi, yine şık bir detay olarak sofrada yer alacaktır. Masada mutlaka kumaş peçete bulundurun! Dilerseniz farklı şekillerde katladığınız peçete tabağın içinde dururken, misafir, tabağın içinden aldığı peçeteyi dizlerine yerleştirmelidir.

Tabakların yerleştirilmesiTabak düzeninde, en altta büyük bir servis tabağını bulundurmanız ve diğer tabakları bunun üzerine dizmeniz şık olacaktır. Bu servis tabağı, gümüş, porselen ya da seramik olabilir. Üzerine, üstteki tabağın kaymaması için küçük bir servis örtüsü koyabilir, onun üzerine yemek yenecek tabağı yerleştirebilirsiniz. Mönüde çorba varsa, en üste çorba kasesini koymanız gerekir.

ServisÇorbayı, misafirler masaya oturmadan az önce servis yapmanızda fayda var. Çünkü misafirler masaya oturduktan sonra çorba servisi yapılırsa, bu oyalayıcı bir hal olacağı için, konuklarınız sıkılabilir. Eğer daha önce koyarsanız, bu durumda da çorba soğuyabilir. Yani en ideali, oturma düzenine geçmeden hemen önce çorbayı masaya getirmek.

Yemeklerin servisi misafirin sağ tarafından masaya konurken, biten tabaklar sol taraftan kaldırılır. En son yemeğin servisi de bitince, tabağı kaldırıp, yerine tatlı tabağını koyabilirsiniz. Masada genellikle yemekten önce ekmek ve tereyağı bulundurulur. Bunların yer alacağı küçük tabağı da, masanın sol kenarına yerleştirebilirsiniz.

Çatal-bıçaklarHer yemek için masaya ayrı bir çatal-bıçak-kaşık koymak gerekir. En sağa ilk yemeğin çatalı ve daha sonra diğerleri konulur. Masaya hem et hem de balık servis edilecekse, tabağın hemen sol tarafına et çatalı, onun yanına da balık çatalını koyabilirsiniz. Tabağın sağ tarafına ise aynı şekilde bıçakları ve en sağa çorba kaşığını koyun. Bıçağın keskin yüzü tabağın kenarına bakmalıdır. Tatlı ve meyve çatal-kaşıklarını ise tabağın hemen önüne koymanız gerekir. Bardaklar

Sofrada hem et hem balık bulunacaksa, kırmızı ve beyaz şarap kadehi koyabilirsiniz. Tabağın hemen yanına beyaz şarap, onun arkasına kırmızı şarap, onun yanına tatlı için şampanya, en arkaya da su bardağı koymak uygun düşecektir. Eğer masaya birden fazla içecek sunumu yapılacaksa, ilk içeceğin bardağı her zaman misafire yakın yerde durur. İçki bardağının sırası, genellikle sunulan içkiye göre değişir.

Kahve servisiKahve servisi de en az yemek sunumu kadar önemlidir. Özellikle yemeğin ciddiyetinden çıkıp, herkesin daha rahat sohbet edebilme imkanı bulabildiği anlardır. Bu sebeple kahve servisini genellikle masadan kalktıktan sonra salonda gerçekleştirmenizde fayda var. Şık bir fincan takımı kullanabileceğiniz gibi, her misafire ayrı ayrı fincanlar sunarak da değişiklik yapabilirsiniz. Kahvenin yanında çikolata, lokum, şeker gibi lezzetler ikram edebilirsiniz.

Afiyet, bal, şeker olsun.

Mutlu sofralarınız kurulsun...

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder