28 Eylül 2011 Çarşamba

Sebzeli makarna By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 212 07 46
6 kişilik

Malzemeler

1 paket makarna3 çorba kaşığı sıvıyağ2 su bardağı su1 adet soğan3 adet sivri biber1 adet havuç3 adet orta boy domatesTuzÜzerine:8-10 dal maydanozYapılışı: Makarnayı yarım çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. 1 bardak haşlama suyundan ayırıp makarnayı süzün. Diğer taraftan 2 çorba kaşığı sıvıyağda ince kıyılmış soğan ve sivri biberi soteleyin. Rendelenmiş havuç ve domatesi ilave edip sotelemeye devam edin. Ayırdığınız makarna suyunu, sosun üzerine döküp five dakika daha kaynatın ve pişen makarnanın üzerine dökün. Bütün malzemeyi bir kere karıştırdıktan sonra, ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp five dakika dinlendirin. Sıcak sıcak ikram edin.BAT

8 kişilik

Malzemeler

THREE HUNDRED gram taze asma yaprağıYarım su bardağı yeşil mercimek1 su bardağı ince bulgur1’er adet soğan ve domates1 çorba kaşığı salçaKimyon, karabiber, pulbiber ve tuz2 çorba kaşığı nar ekşisi1 adet limonun suyuYarımşar demet taze nane, maydanozve taze soğan1 adet ince kıyılmış sivri biber6-7 dal taze reyhanYapılışı: Yıkanmış yeşil mercimeği haşlayın. Suyunu süzmeden soğumaya bırakın. Diğer tarafta bulguru bir kaba alın ve içine ince kıyılmış soğanı katıp sıcak su ile ıslatın. Suyunu çektikten sonra küp doğranmış domates, salça, kimyon, karabiber, pulbiber, tuz, nar ekşisi ve limon suyunu katıp karıştırın. İnce kıyılmış taze nane, maydanoz, taze soğan, sivri biber ve taze reyhanı ilave edin. En son yeşil mercimeği suyuyla birlikte bulgurlu karışımın içine katın. Bütün malzemeyi karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyin. Ağzı kapalı olarak buzdolabında 1 saat bekletin. Sıcak suda haşlanmış taze asma yapraklarının içine 1'er çorba kaşığı koyup sararak yiyin.

Ispanaklı kol böreği

Malzemelerfive adet yufka3 yumurta3/4 su bardağı zeytinyağı1/2 su bardağı süt1/2 su bardağı yoğurt1 tatlı kaşığı tuzİçine:1 adet orta boy soğan2-3 yemeke kaşığı sıvıyağ7five0 gr. ıspanakTuz, karabiber, kırmızı pul biberYapılışı: Soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile soteleyin. Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave edip sönene kadar kavurmaya devam edin. Altını söndürüp tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Yumurta, sıvıyağ, süt ve yoğurdu bir kapta karıştırıp hazır hale getirin. Bir yufkayı serin. Uç kısmından biraz içe doğru kat yapın. Sütlü karışımdan sürüp katlı olan yere bir sıra uzunlamasına ıspanaklı içten koyun. Rulo yapıp yağlanmış tepsiye alarak ortada dolayın.

Bütün yufkaları aynı şekilde yapıp dolayarak sarmaya devam edin. En üstüne hafif çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Vişneli şeftali tatlısı

3 kişilik

Malzemeler3 adet şeftali1 su bardağı çekirdeksiz vişne3 çay kaşığı vanilya1 su bardağı su2 çorba kaşığı pudra şekeriYapılışı: Suyu ısıtıp vişneleri 5 dakika kadar suyun içinde pişirin. Üzerine vanilyayı ve pudra şekerini ekleyip, karıştırın. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Vişneli malzemeyi çekirdekleri alınmış yarım şeftalilerin ortasına pay ederek dökün. Servis yapana dek tatlıyı buzdolabında bekletin.

Köy çorbası

8 kişilik

MalzemelerYarım demet pazı1 çay bardağı pirinç5 su bardağı su3 çorba kaşığı tereyağı1 adet soğan1 çorba kaşığı salça1 su bardağı sütTuz

Yapılışı: Pirinci bir tencereye alın. Üzerine 5 su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış pazıyı ilave edin. Pazı yumuşayınca salçayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Pirinç yarı yarıya yumuşayınca üzerine pazıyı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Sütü ekleyip 15 dakika pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Bir babadan ögütler“Canım oğlum, işlerin ne kadar küçük olursa olsun ilgilen.Hayattaki dayanağın olur. Seveceğin bir iş seçersen yaşamında bir an bile çalışmış ve yorulmuş olmazsın. Bak oğlum bu dünyada ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. Çevrene önerilerde bulun ama hükmetme. İnsanları yargılarsan onları sevmeye zaman kalmaz... Unutma ki, insanlığın yüz yıllardır öğrendikleri, sonsuz uzunluktaki bir kum taneciğinden daha fazla değildir. Aşka burun kıvırma sakın! Oçöl ortasında yemyeşil bir bahçedir.Obahçeye layık bir bahçıvan olmak için her bir bitkininsürekli bakıma ihtiyacı olduğunu sakın unutma. Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı ömür boyu sürer.

Bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür. Yılların geçmesine öfkelenme. Gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme. Rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman, yelkenlini rüzgara göre ayarla. Çünkü dünya, karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getirmediğinle ilgilenir.

Ara sıra isyana yönelecek olsandahatırlaki, evreni yargılamak imkansızdır. Onun için kavgalarını sürdürürken bile kendi kendinle barış içinde ol. Hatırlar mısın doğduğun zaman, sen ağlarken herkes sevinçle gülüşüyordu.Öyle bir ömür geçir ki, herkes ağlasın öldüğünde, senmutlulukla gülümse. Sabırlı, sevecen, erdemli ol. Önünde sonunda bütün servetin sensin.

Aslında bu hayatta her şeyin yeterli olsun. Seni ayakta tutamaya yetecek kadar güzelliklerle dolu bir hayatın olsun. Güneşi daha çok sevecek kadar yağmurun olsun. İsteklerini tatmin etmeye yetecek kadar kazancın olsun.” Bugün sizlerle bir babanın oğluna yazdığı bu güzel öğütleri paylaşmak istedim. Beni çok etkiledi. Benzerlerini bir çok kitapta okumuşsunuzdur belki de.Amabir de ben sayfamda paylaşmak istedim sizlerle. Her şeyiniz yeteri kadar olsun.

Afiyet, bal, şeker olsun...Elif Korkmazel

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder