28 Eylül 2011 Çarşamba

Pideli köfte By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 212 07 46
6 kişilik

Malzemeler

750 gram dana kıyma1’er adet yumurta ve küçük soğan4-5 dilim bayat ekmek içi6-7 dal kıyılmış maydanozTuz, karabiber3 dilim pide2 adet kırmızı biber1 adet kabak1 adet orta boy soğanSosu için:1 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı un2 su bardağı ılık su, tuzSıvıyağYapılışı: Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine yumurtayı kırın. Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Ekmek içlerinin kabuklarını alıp suda bekletin ve elinizle sıkarak suyunu süzün. Kıymanın üzerine, soğanı, ekmek içlerini, maydanozu tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. İrice oval köfteler hazırlayıp kızartın. Kırmızı biber, soğan ve kabağı soteleyin. Ayrı bir yerde tereyağı, salça ve unu birkaç dakika birlikte kavurun. Üzerine suyu katıp, bir-iki taşım kaynatın ve köftelerin üzerine gezdirin. Pideleri servis tabağına alıp üzerine sebze ve köfteleri koyup sıcak sıcak ikram edin.

Cevizli ve meyveli tart

6 kişilik

Malzemeler2 adet yumurtanın sarısı 120 gram oda sıcaklığında tereyağı2 su bardagı un1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi

Kreması için:1 kahve fincanı un2 adet yumurtanın sarısıYarım çay kaşığı toz vanilya1 su bardağından biraz az tozşeker5 çay bardağı süt

Üzerine:1 adet şeftali100-150 gram frambuaz ve çilekPudra şekeriYapılışı: Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tereyağını un ve kabartma tozunu da ilave ederek 2-3 yoğurun. Hamuru yağlanmış bir kaba yerleştirin, önceden ısıtılmış A HUNDRED AND SEVENTY derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için; un, yumurta sarısı, toz vanilya ve tozşekeri geniş bir kapta karıştırıp üzerine sütü ekleyip ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen tartı servis tabağına alın. Üzerine kremayı yayıp frambuaz, çilek ve şeftali dilimleri dizin. İsterseniz ince bir elekle pudra şekeri serperek servis yapın.

Üzümlü pilav

6 kişilik

Malzemeler1 su bardağı pirinçBir buçuk su bardağı sıcak su1 adet orta boy soğan4 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı dolmalık fıstık1 çorba kaşığı kuş üzümYarım çay bardağı ince kıyılmışbadem, tuz, karabiber1 adet çubuk tarçın1 adet kesmeşekerYapılışı: Pirinic tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletip süzün. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstık, üzüm ve bademi ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinç, sıcak su, çubuk tarçın, kesmeşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte pirinç suyu çekene kadar pişirin. Çubuk tarçını çıkarın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika demlendirin.

Peynirli salata

4 kişilik

MalzemelerSevdiğiniz tüm yeşillikler2 adet salatalık4 çorba kaşığı sirke4 çorba kaşığı zeytinyağıYarım limonun suyu100 gram beyaz peynirYapılışı: Salatanızı dilediğiniz yeşilliklerle, salatalıkla ve domatesle hazırlayın. Best haline getirip yuvarladığınız yumuşak beyaz peyniri salatanın üstüne serpiştirin. Sos olarak sirke, zeytinyağı ve limon suyunu ayrı bir kasede karıştırıp salataya ekleyin.

Milföy böreği

6 kişilik

Malzemeler4 adet milföy hamuru2 adet orta boy havuç2 adet orta boy kabak1 adet iri boy soğan1 çay bardağı bezelyeYarım demet maydanoz4 çorba kaşığı sıvıyağ2 çay kaşığı tuz2 tatlı kaşığı köri1 çay kaşığı karabiber1 adet yumurta sarısı1 tatlı kaşığı çörekotu1 tatlı kaşığı susamYapılışı: Tencereye sıvıyağı koyup hafif kızdırın. Soğanları piyazlık doğrayıp, tencerede hafif pembeleştirin. Soyulmuş havuç ve kabakları uzunlamasına dörde kesip, ince doğrayın ve tencerede sırasıyla kavurun. Bezelye ilave edin. Sebzeler yumuşayıp piştikten sonra tuz, köri ve karabiber ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Maydanozu ince kıyıp, tencereye katın. Bu arada milföyleri elinizle açtırıp, içine hazırladığınız körili sebzeden koyun. Hamuru üçgen şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye ters çevirerek koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış A HUNDRED AND EIGHTY derece fırında 20 dakika pişirin. Soyulmuş dilim domates ve maydanoz yaprakları ile servise sunun.

Sebze ve meyve yemek neden çok faydalı?Kanser riskini azaltmanın yolu bol sebze vemeyve yemekten geçer. Günümüzde kansere karşı koymada bu yiyecekler 200’den fazla çalışmada yer almıştır. Hepsi dikkate alınırsa bu çalışmalar, sebze ve meyveyi en üst düzeyde tüketenlerin normalden daha az kanser riski taşıdığını söylüyor. Antioksidan içeren sebze ve meyveler kanserle savaş gücünü artırır. Kanserle savaşan bir kimyasal olan likopen içeren pişmiş domates yiyenler, ama çok miktarda yiyenler birçok kanser riskinden korunmakta. Brokoli, lahana ve bu aileden sebzelerin tüketiminin birçok kansere karşı koruyucuolduğu ileri sürülüyor.

Aslında sebze ve meyvelerdeki fitokimyasallar güçlü anti kanser maddelerdir. Diyetisyenlerin ve doktorların yeni keşfi semizotu ve benzeri yabani bitkiler son derece faydalı bitkilerdir. Özelikle semizotu, içinde bulunan diet ve yağ asitleri sayesinde günlük almamız gereken dietlerin önemli miktarını içinde barındırıyor. Semizotunun yanı sıra, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, hardal, rezene, kimyonve çemengibi baharatlarda birçok vitamin bulunuyor.

Bu arada sonbahar ve kış aylarında bolca roka salatası yapıp yiyin diye vurguluyor uzmanlar. Karaciğeri temizliyor, vücudu kuvvetlendiriyor, kanı temizliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca elma, dut, ayva, erik ve daha birçok meyvenin besin değerini de unutmamak gerekiyor. Önemli olan kabuğu ile yenebilen meyveleri iyice yıkayıp kabuğunu soymadan yemekmiş.

Aynı şekilde havuç ve kabağı da kabuğunu soymadan tüketmeliymişiz. Çünkü bütün vitaminleri hemen kabuğun altında bulunuyor. Yoksa sadece posasından yararlanmış oluruz. Yaptığım yemek programlarında da uyguladığımbir yöntemdir. Aslına bakarsanız sağlıklı beslenmek için uzmanlar, sebze ve meyvenin koruyuculuğu kadar doğru yağ seçiminin, et ve balık tüketiminin ve düzenli yapılan sporun da çok önemli olduğunu hep söylüyor ama biz uygulayabiliyormuyuz, bu önemli.

Dolabınızda yıkanmış sebze vemeyve bulundurursanız, özellikle de dolabı açar açmaz gözünüzün önünde olursa, abur cubura yönelmeden sağlıklı olanı yemek hem aklımıza gelir hem de zahmetsizce yersiniz. Ben yıkanmış ve suya konmuş maydanoz, dereotu ve semizotunu masanızın üstüne koymanızdan yanayım. Bir deneyin ne kadar güzel görünüyor. Üstelik de gelip geçerken kopartıp yersiniz. İnanın çok keyifli. Bugünlük benden bu kadar. Dimension sağlıklı uzun bir ömür dilerim. Afiyet, bal, şeker olsun...

Elif Korkmazel

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder