26 Eylül 2011 Pazartesi

Elif'in Sofrası'nda Etli Çorba By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 212 07 46
Kaliteli ve sağlıklı beslenme

Kıyafetin iyisini alırız. Sonmodel çıkmış telefonun elimizde olması için dünyanın parasını öderiz. Ama gel gelelimgıda konusunda aynı özeni göstermeyiz. Asıl önemli olanı atlıyoruz ve kendimize iyi bakmıyoruz. Çocuklarımıza en kaliteli ayakkabıyı giydiririz, ellerine telefon veririz ve abur cubur yemelerine de izin veririz. Uzmanlar, insanları beslenmelerine önemvermeleri konusunda uyarıyor ve ekliyorlar:

- Günlük beslenme ihtiyacınızımutlaka tamamlayın.

- Az ve sık beslenmeye özen gösterin. Günde 6 öğün tüketin.

- Su hayattır, suyun hayatımızdaki önemini bilin ve günde en az 8 bardak su içmeye özen gösterin.

- Lif oranı yüksek sebze vemeyveler tüketmeye özen gösterin.

- Kızartma ve kavurma şeklinde pişirilmiş gıdalardan uzak durun.

- Tamtahıllı ürünleri sofralarınızda bol miktarda bulundurmaya özen gösterin.

- Tekdüze ve hep aynı yiyecekleri yemek yerine, çeşitliliğe özen gösterin.

- Kanser riskini azaltmak için, sofralarınızda antioksidan ürünlerden bol miktarda kullanın.

- Demir kaynağı olan et ürünlerini, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve pekmezi yeterli, miktarda öğünlerinize ekleyin.

-Ev dışında yemek yeme alışkanlığınız varsa, hijyen kurallarına dikkat edin.

- Kalsiyumacısından zengin olan süt ve süt ürünlerini öğünlerinizde sıkça kullanın.

Bu arada diyet yapıyorsanız ve metabolizmanız yavaş çalışıyorsa uzmanlar sıklıkla ve küçükmiktarlarda alınan gıdaların, vücudun yağı depolamasını engellediğini vurguluyor.Kaliteli ve sağlıklı beslenmek için tambuğday ve çavdar ekmeği, kepekli pirinç vemakarna tüketimine özen gösterin.

Çünkü bu gıdalar daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.Hamur tatlıları ve yağlı kremalı tatlılar yerine, sütlü tatlılar, kabak veya ayva tatlısı gibi sağlıklı tatlıları tercih edin.Aldığınız gıda ürünlerinin de kaliteli olmasına özen gösterirseniz, çocuklarınıza da sağlıklı bir gelecek içinmiras bırakmış olursunuz. Benden söylemesi. Afiyet, bol sağlık olsun...

Elif Korkmazel

Yemek tarifleriniz ve önerileriniziekorkmazel@bugun.com.tr’ye bekliyorum.Fotoğraflar: Hatice Aslankaya


Etli şehriye çorbası

Malzemeler (6 kişilik)

TWO HUNDRED gramkuşbaşı kuzu1 çay bardağı arpa şehriye6 su bardağı+1 çay bardağı su1 adet büyük boy havuç1 tatlı kaşığı salça1 tatlı kaşığı baharat karışımı1 adet soğanTuz, karabiberÜzerine:

Maydanoz

Yapılışı: Eti 1 çay bardağı sıcak suyla birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.Ayrı bir tencereye 1 su bardağı su koyun.Küp doğranmış havucu hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Diğer taraftan five su bardağı suyu bir tencereye alın ve kaynatın.Kaynayınca salça ve baharat karışımını ilave edin. Daha sonra biftek, havuç, arpa şehriye ve ince kıyılmış soğanı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.Kısık ateşte 15 dakika pişirin.Üzerine ince kıyılmışmaydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.


Fıstıklı cevizli tart

Malzemeler (6 kişilik)

Hamuru için:1 adet yumurta sarısı125 gramtereyağıYarımsu bardağı toz şekerİki buçuk su bardağı unİçi için:

1 su bardağı toz şeker1 su bardağı krema1 su bardağı ceviz1 yumurta

Yapılışı: Hamur için; çukur bir kabın içerisinde yumurta sarısı, toz şeker, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını elinizle iyice karıştırın.Unu azar azar ekleyerek yoğurun.Hamurun üzerini örterek, 20 dakika kenarda bekletin.Hamuru 36 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerinemerdane ile bastırarak tartöletlerin içini kaplayacak büyüklüğe getirin. Kalıpların içerisine yerleştirin ve kenar kısımlarını düzeltin. ONE HUNDRED EIGHTY dereceye ayarlanmış fırında tartöletleri pembeleşinceye kadar pişirip, fırından çıkarın.Kenarda bekletin. İçi için; toz şeker, krema, yumurta ve ceviz içini bir kapta çırpın. Bu karışımı tartöletlerin içerisine kaşıkla doldurun. Fırında 10 dakika daha pişirin. Sonra üzerlerini fıstık ya da bademle süsleyin.


Marullu kısır

Malzemeler (6 kişilik)

2 su bardağı ince bulgur1 adet orta boy soğan3 çorba kaşığı sıvı yağ1 çorba kaşığı domates salçası2-3 adet sivri biber3 adet domates4 dal taze soğanYarım demet maydanoz2 diş sarmısak1 çorba kaşığı nar ekşisi1 adet limonun suyu8 yaprak kıvırcıkTuz, karabiber, kimyon

Yapılışı: İnce bulguru bir kâseye alın ve üzerini biraz geçecek kadar kaynar su döküp ağzını kapatın.Diğer yanda bir tavada yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devamedin. Çekirdeği çıkarılmış ve ince kıyılmış sivri biber, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyip 1-2 defa çevirip ocağın altını kapatın. Bu malzemeyi ince bulgurun içine katın ve karıştırın. İnce kıyılmış taze soğan,maydanoz, sarmısak, nar ekşisi, limon suyu, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip bütün malzemeyi elinizle yoğurun.Doğranmış kıvırcık yapraklarını tabağın etrafına dizip ortasına kısırı yerleştirip servise sunun.


Katmer

Malzemeler (6 kişilik)

5 su bardağı un1 tatlı kaşığı sıvı yağTuz

İç harcı için:

3 çorba kaşığı tahinYarım paket margarin

Yapılışı: Unu bir kaba alıp, tuz ilave edin ve ortasını havuz gibi açın. Sıvıyağ ve azar azar su ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.Üzerini örterek 15- 20 dakika dinlendirin.Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. İlk bezeyi unlanmış zemin üzerinde yufka inceliğinde açın.Üzerine tahin ve eritilmişmargarin sürüp, rulo şeklinde sarın.Ruloyu kendi etrafında döndürüp, gül biçimine getirin. Bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Merdaneyle çok fazla inciltmeden yiniden açın. Sac veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin.


Köfteli makarna

Malzemeler (6 kişilik)

1 paketmakarna2 çorba kaşığı zeytinyağı1 adet küçük boy soğanYarımsu bardağı tavuk suyu2 çorba kaşığı tereyağı1 adet rendelenmiş domates1 çay bardağı parmesan peyniriTuz, karabiber

Köftesi için:

400 gramkıyma3 adet ekmek içiTuz, karabiber1 yumurta

Yapılışı: Köfte için gereklimalzemeleri bir kapta yoğurun best haline getirip, ince kıyılan soğanla beraber kavurun. Rendelenmiş domates ve tavuk suyunu üzerine ilave edin. 20 dakika pişirip tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Diğer taraftan geniş bir kapta tuzlu su kaynatıpmakarnayı ekleyin. Haşlayıp süzdükten sonra köfteli karışıma katın. 1-2 dakika karıştırarak pişirin ve servis tabağına alın. Parmesan peyniri serperek ikramedin.


MUTFAKTAN NOTLAR

Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kaynama kabına fincan tabağı koyun. Böylece yumurtaların çatlamasını önlersiniz. Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için de yumurtayı hemen kırın.

Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.

Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder