28 Kasım 2011 Pazartesi

Pazılı sarma börek By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 212 07 46
8 kişilik

Malzemeler

5 adet yufka1 su bardağı süt5 çorba kaşığı sıvı yağİçi için:1 kilo pazı1 adet soğan100 gram beyaz peynirTuz, karabiberYapılışı: Öncelikle iç malzemeyi hazırlamak için pazıyı yıkayıp yaprak kısımlarını ince şekilde kıyın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve beyaz peyniri baharatları koyup elinizle yoğurun. Yufkalardan birini tezgah da koyup süt ve yağ karışımı ile ıslatın. Üzerine pazılı harçtan koyup rulo şekilde sarın ve tepsiye dizin. Tepsinin ortasından başlayarak kenarlara gelecek şekilde dizin. 2 HUNDRED derecedeki fırında FORTY dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.Aktivite hayatımızda olmalı mı?Bugün verdiğim tariflerin çay saatinizde kullanabileceğiniz tatlı ve tuzlulardan oluşmasını istedim. Sizlerden bu konuda çok istek alıyorum. "Çay saatlerimiz için de tarifler verin" diyen siz okurlarım için güzel olduğunu düşündüğüm tariflerim var, umarım beğenirsiniz. Tariflerimi beğenip, yapıp, afiyetle yiyen ancak kilo sorunu olanlara da bir küçük hatırlatma yapmak istedim. Kararında yemek ve aktivite yapmak.

Kimi uzmanlar sahip olduğumuz kiloları sağlıklı beslenerek ya da daha az yiyerek verebileceğimizi söyliyor. Kimileri de "spor aktivitesi olmazsa olmaz" diyor. Ben her ne kadar istesem de bir türlü spor yapamadım, ama az yiyerek yaklaşık nine kilo kadar verdim. Merak ediyorum eğer yoğun bir şekilde spor yapsaydım kaç kilo verirdim. Bu konuyla ilgili diyetisyen bir arkadaşıma sordum ve bana şunları söyledi:

Sağlıklı kilo vermek için düzenli fiziksel aktivite yapılmalı, kiloyu korumak için haftanın belli günleri düzenli olarak spor yapmalı.

Aslında her  yaşta hareketli olmalı ya da fiziksel aktivite yapmalı.

"3 km'yi 30 dakikada yürüyün" diyen uzmanlar hızlı ve tempolu yürüyüşü öneriyor. Yürüyüşü gezme amaçlı değil de sağlık için yapacaksanız FORTY FIVE -50 dakikalık yürüyüş daha hızlı kilo vermenize yardımcı oluyor.Çalışan insanları düşünecek olursak "Gün içerisinde bu zamanı nasıl bulacağız" sorusu geliyor insanın aklına. Uzmanlar hemen cevabını veriyorlar, bakın gün içinde rutin yapmanız gereken aktiviteler neler olmalı:"    Daha az araba kullanın, onun yerine yürüyün ya da bisiklete binin"    Asansörün varlığını unutun ki merdiven hayatınızı değiştirsin"    Gideceğiniz yere birkaç durak önce inip yürüyün."    Evinizin temizlik işlerini kendiniz yapın."    Çocuklarınızla bol bol oyun oynayın

Bu listeyi siz kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Bana göre zevk alabileceğiniz aktiviteyi seçerseniz daha çok ve sıkılmadan hayatınızı değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda birçok hastalıktan kurtulmanın en keyifli yolu da spor yapmak.

Her şeyi yemek de ballı lokma tatlısı. Hani her şeyi yiyip yiyip fakat hiç kilo almayanlar, "genetik" diyenler var ya işte dünyanın en şanslı insanları onlar bence. Neyse biz de yeriz ama aktivitemizi de yaparız. Hem bu sayede vücudumuz da mutluluk hormonu salgılar biz de daha mutlu oluruz.

Evet bugün de bitti, ama bir gün sizlerin çay davetinize katılacağım söz.

Afiyet bal şeker olsun    

Ispanaklı poğaça

6 kişilik

Malzemeler2 yumurta1 çay barağı yoğurt1 çay bardağı sıvıyağı1 çay kaşığı karbonat1 çay kaşığı kabartma tozu1çay kaşığı tuz10 adet ıspanak yaprağıÇeyrek demet maydanoz2,5 su bardağı unİçi için:50 gram tuzsuz köy peyniriYapılışı: Derin bir kabın içine yumurta, yoğurt, sıvıyağı koyup iyice karıştırın. Ispanağı da kaynar suya koyun, 3 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu iyice sıkın. İçine maydanozu ekleyip robotta kıyın. Bu yeşil karışımı yumurtalı karışıma koyup karıştırın ve üzerine un, kabartma tozu, karbonat ekleyin. Gerekirse biraz daha un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle açın ve içine iri kesilmiş köy peynirinden koyun, kapatın. Hepsini tepsiye dizin ve TWO HUNDRED derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Çayın yanında muhteşem lezzetli pir poğaça olduğunu söyleyebilirim. 

Havuçlu üzümlü kek

6 kişilik

Malzemeler

2 adet havuç2 yumurta1 çay bardağı sıvı yağı1 su bardağı şeker1 çay bardağı süt3 su bardağı un1 çay bardağı kuru üzüm1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 tutam tarçınYapılışı: Derin bir kabın içine yumurtaları kırın üzerine şekeri koyup çırpın. Süt ve sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve kuru üzümü de içine ilave edin. Son olarak rendelenmiş havucu koyup karıştırın ve bu kek karışımını yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltın. 2 HUNDRED derecedeki fırında 2five dakika pişirin. Fırından çıkan keki soğumaya bırakıp servis yapmadan önce dilimleyerek ikram edin.

Soslu patates

8 kişilik

Malzemeler3 adet patates2 çorba kaşığı salçaYarım demet maydanoz3 diş sarımsak7 çay kaşığı zeytinyağı2 çorba kaşığı nar ekşisiTuz, kimyon, karabiber, pul biberYapılışı: Patateslerin kabuklarını soyup çok ince bir şekilde dilimleyin. Suya koyup 5 dakika bekletip süzün ve kurulayın. Fırında 2 HUNDRED derecede patatesleri 30 dakika kızartın. Bu arada salça, zeytinyağı, nar ekşisi ve ezilmiş sarımsaklarla beraber karıştırın. Kıyılmış maydanoz ve baharatları da içine koyup kızarmış patateslerle karıştırıp 1five dakika daha fırında pişirip sıcak ya da soğuk olarak servis yapın. Özellikle 5 çayı için soğuk ikram edilebilen lezzetli bir tariftir.

Şekerpare

8 kişilik

Malzemeler2 su bardağı irmik3 çorba kaşığı tereyağı1 su bardağı un1 çay bardağı şeker3 yumurta1 paket kabartma tozuŞerbeti için:2 su bardağı şeker2 su bardağı su yarım limon suyuYapılışı: Derin bir kabın içine irmik, un, kabartma tozunu koyup karıştırın. İçine tereyağı, şekeri ve yumurtayı koyup yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın tepsiye dizin.200 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin. İstenirse üzerine fıstık ya da fındıkta koyup fırına verilebilir. Bu arada şerbeti için gerek şeker ve suyu 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ve limon suyunu içine koyun. Bu şerbeti fırından çıkan şekerpareye soğuk olarak ilave edin. Tatlı soğuyunca ikram edin.MUTFAKTAN NOTLAR

♦ Mantarın kokusunu kaybetmemesi için çok az suda ve çabuk pişirmelisiniz. Yani harlı ateşte kısa sürede. Bol suda uzun süre kaynayanmantar sert ve lezzetsiz olur.

♦ Muzu dolabınızda saklarsanız çok kısa bir süre sonra kararıp bozulduğunu görürsünüz. Çünkümuz 12 derecenin altında kararmaya başlıyor. En ideali, oda sıcaklığında tutmak ve fazla bekletmeden tüketmek.

♦ Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası sürüp, yumuşak bir bezle silin.

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com saka suerikli supınar suhayat sudamak sukaramürsel damak sudamak su karamürselcankız suarsuarsu çorluarsu misinlimerih sumerih su şarköyada suada su silivribuzada subuzada su silivritekir sufuska suovacık susırma suakdamla sugöktürk çobanpınar suhamidiye susultan su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder