19 Kasım 2011 Cumartesi

Sebzeli Güveç By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 212 07 46
SEBZELİ GÜVEÇ

4 Kişilik

Malzemeler:

TWO HUNDRED gram karnabahar

1 adet soğan

100 gram brokoli

3 diş sarımsak

5 adet mantar

1 adet patlıcan

2 adet sivri biber

5 çorba kaşığı zeytinyağı

Köri, kekik, kırmızı biber, karabiber

Yarım ekmek hamuru

Yapılışı: Sebzelerin hepsini aynı boyda küçük küçük doğrayın. Üzerine ezilmiş sarımsak, baharatlar ve zeytinyağını koyup karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Ekmek hamurundan büyük yuvarlaklar yapıp güvecin üzerine kapatın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Sıcak sıcak ekmeğiyle beraber servis yapın.

Yaşamın kıymetinin bilmek

Çok üzücü olaylar yaşıyoruz tüm Türkiye olarak. Karınlarını doyurmak bir yana, sığınıp soğuktan donmamak için ne mücadele veriyorlar. Sıcacık evlerimizde yemekler pişirip güzel sofralar kuruyoruz. Çok customary elbette ama Van’da yaşananları düşününce insanın boğazına takılıyor lokmalar. Yapılabilecek şeyler var elbette. Çocuklarımıza sofrada bulunan nimetlerin herkeste olmadığını, kesinlikle ziyan etmeden yemeklerini bitirmeleri gerektiğini söylemeliyiz. Evde 2-3 tane montu varsa 1 tanesini depremzedelere göndermek gerektiğini hissettirmeliyiz. Vanlı kardeşleriyle oyuncak ya da kitap vs. paylaşması için yönlendirmeliyiz. Bizler de battaniye, yorgan, atkı, eldiven, fazla ne varsa paketleyip gerekli yerlere teslim ederek insanlık görevimizi yapmalıyız. İnanın paylaştıkça artar bereketiniz. Yaşamanın kıymeti bu duygularla başlar. Kıymet vermek önemlidir bu hayatta. Çoğu zaman elimizden gidince anlarız ekmeğin, sevginin, dostluğun değerini. Bir yerimiz acısa nasıl perişan oluruz. Ama başkasının bir yeri acısa çoğu zaman üzerinde durmayız bile. Geçmiş olsun der geçeriz. Bu yaşadığımız Van depremi hiç de öyle kolay kalay geçecek bir acıya benzemiyor. Ancak tek vücut olabilirsek, halledeceğimiz çok şey olacaktır. Sanatçılarımızdan, zengin iş adamlarımıza kadar birçok kişinin el birliğiyle yapması gereken şeyler var. Elbette yapıyorlar, duyuyoruz konserler ya da başka türlü etkinlikler. Ben kendi adıma teşekkür ediyorum, tüm yardımsever insanlara. Tahmin edersiniz ki gazete ve televizyonlardan okuduğumuz, duyduğumuz kadarıyla daha yapılacak çok şey var. Hiç unutmam İstanbul’a öyle bir kar yağmıştı ki yollar kapanmış, evlerimize zor ulaşmıştık. Bir çocuk görmüştüm çay ocağında çalışıyordu ve üzerinde hırka vardı, montu yoktu. “Eve böyle gidemezsin” demiştim ve kendi montumu hediye etmiştim. Çok sevinmişti. Onun sevinci benim içimi daha da ısıtmıştı sanki. Hepimizin yapabileceği şeyler vardır elbette. Haydi el ele verelim ve insan olmanın, hayatın kıymetini bilelim. Afiyet, bal, şeker olsun Elinizdekiler paylaştıkça çoğalsın.

PASTIRMALI SALMA PİLAV

6 Kişilik

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı su

1 adet soğan

6 dilim pastırma

1 adet havuç

1 tutam şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı tereyağıYapılışı: Tencereye rendelenmiş soğanı, koyup üzerine suyu ve içine ikiye bölünmüş havucu koyup kapağını kapatıp kaynatın.Kaynayan suyun içinden havuçları alın. İçine şeker, tuz ve pirinçleri ilave edip pirinçler pişinceye kadar ara ara karıştırarak 20 dakika pişirin. Suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz. Bildiğimiz pilavlardan biraz daha sulu ve lapamsı olan bu pilavı isterseniz et suyu ya da tavuk suyuyla yapabilirsiniz. Servis yapmadan önce içine tereyağını katıp karıştırın. Üzerinde az pişmiş pastırmayla sofraya getirin.SUSAMLI TAVUK

4 Kişilik

Malzemeler:

4 adet tavuk kalça eti

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı tereyağı

4 çorba kaşığı susam

1 su bardağı su

2 diş sarımsak

Yapılışı: Derin bir kabın içinde salça, su, tereyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. İçine tavuk etlerini ilave edip her tarafına yedirerek fırın tepsisinin içine yerleştirin. TWO HUNDRED derecedeki fırında kızarıncaya dek pişirin. İstenirse üzerine biraz daha susam serpilir ve sıcak servis yapılır.

VİŞNELİ ÇİLEKLİ PELTE

6 Kişilik

Malzemeler:

300 gram çilek

300 gram vişne

1 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı nişasta

1 su bardağı su

Üzeri için:

1 paket labne peyniri

2 çorba kaşığı süzme yoğurt

3 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı: Çilekleri tencereye alın, üzerine çekirdekleri çıkartılmış vişneleri de ekleyin. Su ve şekeri tenceredeki çilek ve vişnelerin üzerine koyup five dakika kaynatın. Bu karışımı blender yardımıyla ezin ki taneler yok olsun. Nişastayı az suyla açıp içine ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Cam kaplara boşaltıp soğumaya bırakın. Üzeri için gereken tümmalzemeyi çırpıp krema kıvamına getirin. Soğuyan olan peltelerin üzerine paylaştırın. Soğuk olarak ikramedin.

TAHİNLİ PASKALYA ÇÖREĞİ

8 Kişilik

Malzemeler:

Yarın kilo un

1 çorba kaşığı toz maya

1 çay bardağı ılık süt

2 yumurta

2 çorba kaşığı tereyağı

Yarımsu bardağından biraz fazla pudra şekeri

1 çay kaşığı mahlep

Bir tutam tuz

Üzerine: 1yumurta sarısı

1 çay bardağı tahin

1 çay bardağı şeker

Yapılışı: Unu bir kabın içine eleyip ortasını açın. Mayayı koyup ılık sütün yarısıyla iyice ezin ve 2 dakika bekleyin. Ardından üzerine 2 yumurtayı, tereyağı, pudra şekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan suyu ve tuzu koyup hamuru, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru üç parçaya bölün. Bu parçaları, kenarları ince, ortası kalın çubuklar haline getirin. Sonra üç çubuğun uçlarını birleştirip diğer kısımları gevşekçe saç örgüsü şeklinde örün.Hafifçe yağlanmış tepsiye alıp 10 dakika daha dinlendirin. Bir kabın içinde tahin, yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Fırına vermeden önce üzerine yumurta ve tahinli karışımı sürün. Önceden ısıtılmış ONE HUNDRED SEVENTY FIVE derece fırında 30 dakika pişirin.

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com saka suerikli supınar suhayat sudamak sukaramürsel damak sudamak su karamürselcankız suarsuarsu çorluarsu misinlimerih sumerih su şarköyada suada su silivribuzada subuzada su silivritekir sufuska suovacık susırma suakdamla sugöktürk çobanpınar suhamidiye susultan su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder