11 Ekim 2011 Salı

Hamura sarılı dalyan köfte By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 212 07 46
6 kişilik

Malzemeler

1 kg karışık kıyma1 adet soğan4 dilim ıslatılıp suyu sıkılmış bayat ekmek4 adet yumurta1 su bardağı bezelye3 çorba kaşığı salça1 adet havuçYeteri kadar suTuz, karabiber, kekik2 adet yufka

Üzeri için2 adet kırmızı közlenmiş biberYapılışı: Kıymaya ekmek içini ufalayın. Soğanı rendeleyin, tuzu, karabiberi serpin, yumurtalardan birini kırıp, yoğurun. Sonra yağladığımız tepsiye bastırarak açın. Bir bardak kalınlığına insin. Katı olarak haşladığımız yumurtanın birini, uzunlamasına bölerek ortasına dizin. Haşladığınız küçük küçük doğranmış havuçları, konserve veya derin dondurucularda sakladığımız bezelyeyi haşlayarak  yumurtanın yanlarına özenle yerleştirin. Üstten toplayıp rulo haline getirin.Yufkaya sarın. Bu arada margarin fırın tepsisinde erisin. Yufkaya sarılan ruloyu ek yerini alta getirerek tepsiye yerleştirin. Geri kalan bir yumurtayı çırpın, yufkaların üzerine güzelce sürüp, çörek otu serpin, orta ateşteki fırına koyun. Yarım  saat kızarsın... Pişince bir servis tepsisine alıp soğumaya bırakın. Közlenmiş ve küp doğranmiş kırmızı biberleri tabağa koyun, servis edin.Çilekli  tart

8 kişilik

Malzemeler

Hamuru için2,5 su bardağı un125 gram tereyağı1 çorba kaşığı pudra şekeri1 tutam tuz1 adet yumurta

Kreması için .2 su bardağı süt2 yumurta sarısı4  çorba kaşığı un5 çorba kaşığı toz şeker1 çorba kaşığı tereyağı1 paket vanilyaÜzeri için .FOUR HUNDRED gram çilek2 çorba kaşığı pudra şekeriYapılışı: Öncelikle hamur için gereken tüm malzemeyi bir kabın içinde yoğurun. Tart kabına hamuru açarak yerleştirin. 2 HUNDRED derecede önceden ısıtılmış fırında 1five -20 dakika pişirin.a far off Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Tencereye süt, yumurta sarısı ve unu koyup ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı  koyup 2 dakika çırpın ve soğutun. Tartın üzerine soğumuş kremayı koyun .Temizlenmiş çilekleri üzerine süsleyip pudra şekeri serpin ve servis yapın.

Turşulu patates salatası

6 kişilik

Malzemeler

3 adet patates9 adet kornişon tursu1 adet havuç7 yaprak roka20 gram kaşar peynir2 çorba kaşığı hardal1 adet limon9 çorba kaşığı zeytinyağıYapılışı: Patatesleri haşlayın .Kabuklarını soyup küçük küçük doğrayarak derin bir kalıba alın. Üzerine doğranmış turşu, rendelenmiş havuç, kıyılmış roka, rendelenmiş peynir koyup karıştırın. Sosu için hardal, sıvı yağ koyup sosu hazırlayın ve patateslerin üzerine dökün. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Galeta unlu börek

6 kişilik

Malzemeler2 adet yufka200 gram mantar1 adet soğan2 çorba kaşığı tereyağıTuz karabiber1 adet havuç100 gram beyaz peynir1 su bardağı galeta unu1 adet yumurta akıYapılışı: Yufkaları büyük üçgenler şeklinde kesin. Tavada yağı eritip kıyılmış soğan, mantar ve rendelenmiş havucu 5 dakika kavurun. Harcı soğutup içine beyaz peyniri koyup tuz ve biberle tatlandırın. Bu harcı yufkalara sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. İsterseniz fırında da kızartabilirsiniz.

Pirinç çorbası

4 kişilik

2 adet domates2 adet sivri biber1 çorba kaşığı tereyağı5 çorba kaşığı pirinç2 dal maydanoz4 su bardağı su

İsteğe göre haşlanmış etYapılışı: Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Biberleri ince ince doğrayın . Tencereye yağı  koyun. Üzerine domates, biber, pirinç ve suyu da ilave ederek 20 dakika pişirmeye bırakın. Maydanozu yıkayıp çok ince kıyarak tencere ye ekleyin. İsterseniz üzerine nane de serpebilirsiniz. Çorbanın besleyici değerini artırmak için haşlanmış et ilave edebilirsiniz.

Geleneksel Türk mutfağı

Her zaman söylüyorum, bana göre Türk mutfağı bir numara. Mutfağımız Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Arap mutfaklarından esintiler taşısa da yurtdışından gelen bütün misafirlerimiz yemeklerimize hayran kalıp dönüyor.Av etleri, kümes hayvanları, sığır etleri, balıklar yüzlerce sebze ve meyve mutfağımızda kendine yer edinmiş. Izgara, haşlama ve fırınlama en sık kullanılan pişirme yöntemlerimiz arasında. Özellikle de köftelerimizin çeşitliği ayrı bir konu. 7 bölgenin kendine özgü köftesi tartışılmaz bile... Süt ürünleri de Türk mutfağında önemli bir yere sahip. Süt, yoğurt, krema, tereyağı ve kaymak sofraların olmazsa olmazları arasında.

Ya çorbalarımız? Özellikle kış aylarında yemeklerimiz her zaman sıcak bir çorba ile başlar. En çok tüketilen çorbalar, tarhana, ezogelin, mercimek ve yayla çorbası. Yoğurt çorbası gibi soğuk servis edilen çorbalar ise yaz aylarında tercih edilir.

Ana yemek olarak, güveçte sebzeler, av ya da kümes etleri, balık ya da sığır etli yemekler tercih edilir. Bu yemeklerde baharat ve çeşniler önemli rol oynar. Salatalar yöreden yöreye farklılık göstermekle beraber, mevsim yeşillikleri, kuruyemişler, soğan ve domates sık kullanılan malzemelerdir. Salatalar mutlaka zeytinyağı, limon ve sirke ile soslanır.

Türk mutfağında tatlılar genellikle şerbetli ve sütlü tatlılar olmak üzere ikiye ayrılır. Şerbetli tatlılar sonradan eklenen şerbet ile sulandırılıp tatlandırılan hamur işleridir. Sütlü tatlılar ise daha çok muhallebi ve puding türü tatlılardan oluşur.

Otantik bir pişirme yöntemi ise tandırdır. Tandırda et yeraltındaki bir kuyunun içinde közleşmiş odun ateşinde saatler boyunca pişirilir. Sonuçta çok yumuşak ve lezzetli bir et elde edilir.

Ve Türk mutfağının en çok sevdiğim yanı da yemek sonrası içilen Türk kahvesi... Tadı bir başka...Ben bir kahve molası vereyim, canım çekti.

Bu günlük benden bu kadar.

Afiyet bal şeker olsun

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com saka suerikli supınar suhayat sudamak sukaramürsel damak sudamak su karamürselcankız suarsuarsu çorluarsu misinlimerih sumerih su şarköyada suada su silivribuzada subuzada su silivritekir sufuska suovacık susırma suakdamla sugöktürk çobanpınar suhamidiye susultan su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder