11 Ekim 2011 Salı

Hamsili pilav By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 212 07 46
8 kişilik

Malzemeler

Bir kg hamsi1 su bardağı pirinçfour adet soğanZeytinyağıBir buçuk su bardağı sıcak suNane, maydanozTuz, karabiberYapılışı: Pilav için soğanları doğrayın ve yağda kavurun. Pirinci yıkayıp ekleyin. Birlikte biraz daha kavurun. Üzerine tuz ve kaynar su ekleyin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve biraz soğutun. Üzerine bol maydanoz, nane ve karabiber ekleyin. Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkartın. Fırın tepsisini yağlayıp, hamsilerin bir kısmını sırtı tepsiye gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine pilav döküp tepsiye yayın. Kenarlardan sarkan hamsileri pilavın üzerine kapatın. Kalan hamsileri de pilavın üstüne sırtı dışarı gelecek şekilde yerleştirin. Kesinlikle su koymayın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Orta ısılı fırına verip, hamsiler toplanmaya başlayana kadar pişirin. Soğanlı pizza

8 kişilik

MalzemelerHamuru için: 4 su bardağı unYarım paket (20 gram) yaş maya1 çay kaşığı tozşekerYeteri kadar ılık su1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvıyağÜzeri için: 1 adet kırmızı biber1 adet orta boy soğan3 adet haşlanmış yumurta1 su bardağı küp doğanmış beyaz peynir3-4 çorba kaşığı ketçap1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniriTuz, karabiber, kekik Yapılışı: Unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. İçine maya, tozşeker ve 1 su bardağı ılık su koyun. Maya biraz kabarana kadar bekleyin. Tuzu ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzeri nemli bir bezle örtülü olarak 30 dakika dinlendirin. Diğer taraftan üzeri için, kırmızı  biberi ince şeritler halinde doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Dinlenen hamuru unlu tezgahta elinizle 30- 35 cm çapında açıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin. Hamurun yüzeyine ketçap sürün. Beyaz peynir, soğan ve biberleri üzerine yerleştirin. Kekik, tuz ve karabiber serpin. Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Önceden ısıtılmış 2 HUNDRED derece fırında 20 dakika pişirin. Haşlanmış yumurtayı dilimleyip pizzanın üzerini koyup servis yapın. Peynirli pastane poğaçası

12 Kişilik

Malzemeler1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt yarım çay bardağı sıvıyağyarım paket erimiş margarin1 paket maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz2 yumurta aldığı kadar un

İç için200 gram beyaz peynir,

Çeyrek demet maydanoz

Yapılışı: Öncelikle su ve sütü bir kaba boşaltın. Şeker ve tuzu koyup erimesini sağlayın, sonra yumurtaları kırıp karıştırın. Ardından unu katıp üzerine mayayı boşaltın, sıvıyağı ve margarini de ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartın. İçine peynirli harçtan koyup kapatın ve tepsiye dizin. Yarım saat tepsi mayası dediğimiz tepsilerde bırakın, üzerine isteğe bağlı yumurta sarısı ve çörek otu atıp sonra A HUNDRED AND EIGHTY fırında pişirin.

Üzümlü pasta

8 kişilik

Malzemeler2 adet sade pandispanya2 HUNDRED gram üzüm2 adet şeftali1 su bardağı su2 çorba kaşığı pudra şekeri2 paket krem şantı1,5 su bardağı süt

Yapılışı: Krem şantiyi sütle çırpın. Pandispanya katlarını şekerli su ile ıslatın. Bir katını servis tabağına koyup üzerine krem şantiden bir miktar ilave edin. Şeftali dilimleri krem şantı ve pandispanyayı kat kat dizin. Üzümlerle süsleyip servis yapın.

Turp salatası

4 kişilik

Malzemeler4 adet turp1 demet roka5 adet küçük domates1 adet limon8 çorba kaşığı zeytinyağı5 çorba kaşığı galeta unu2 diş sarmısakYapılışı: Domatesleri ikiye bölüp üzerine zeytinyağı tuz ve galata unu serpip 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Rokaları ince kıyıp servis tabağına alın. Turpların kırmızı kısmını kesin ve iri doğrayıp rokaların üzerini koyun. Pişmiş domatesleri ezilmiş sarmısak, limon suyu, zeytinyağı ile karıştırıp servis yapın.

Denizlerin kralıBalık mevsimi açıldı, ama bana göre hamsi mevsiminin açılması çok daha önemli. Hamsinin yeri bir başkadır benim için. Denizlerin kralı, lezzetli mi lezzetli bu müthiş balığın faydaları kayda değer.  Uzmanlar iyot açısından son derece zengin olan hamsinin zeka gelişimine çok büyük faydaları olduğunu söylüyor. Kendisi küçük faydaları büyük, 'denizlerin kralı, sofraların tacı' hamsi, zengin bir protein deposu. Ekmeğinden pilavına, buğulamasından ızgarasına çok geniş bir pişirilme yelpazesi bulunan ve fıkralara konu olan hamsi, adeta Karadeniz yöresinin ve kültürünün sembolü. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yolu gözleniyor ve yılda 3-4 ay bolca tüketiliyor.Yöre ekonomisine önemli katkıları bulunan ve çok sayıda kişinin 'ekmek kapısı' olan hamsinin faydaları saymakla bitmez, ancak uzmanlar doğru tüketilmesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor:Genel olarak bütün balıklar, özellikle de deniz balıkları insan sağlığı açısından çok faydalı. Protein deposu olan balık bilhassa hamsi çok ucuz elde edilen bir besin türü.

Protein DeposuOmega 3 asitleri açısından çok faydalı olan hamsi, kalp ve damar hastalıklarından koruyor. Bir takım yağlar damar kireçlenmesi ve kalp hastalıklarına yol açarken, balıkta bulunan yağlar kişiyi koruyor.

Nasıl tüketilmeliHamsiyi kızartırsanız faydasını büyük ölçüde kaybeder. Mümkün olduğu kadar kızartma dışındaki yolları tercih etmek lazım. Buğulama ve ya fırın tarzı çok faydalı. Ayrıca hamsiyi yıl içine yayarak sürekli tüketmek lazım.

İşte bugün ben de dimension güzel bir hamsili pilav tarifi verdim. Eviniz kokmasından endişe ediyorsanız,  üzerine limon suyu ve karabiber serpin. Böylece pişerken kokmaz.

Afiyet bal şeker olsun  

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com saka suerikli supınar suhayat sudamak sukaramürsel damak sudamak su karamürselcankız suarsuarsu çorluarsu misinlimerih sumerih su şarköyada suada su silivribuzada subuzada su silivritekir sufuska suovacık susırma suakdamla sugöktürk çobanpınar suhamidiye susultan su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder