4 Nisan 2012 Çarşamba

Portakallı kuzu pirzola By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 212 07 46
4 kişilikMalzemeler1 portakal6 adet kalem pirzola10 yaprak beyaz lahana2 çorba kaşığı çiğ krema2 çorba kaşığı tereyağıKekik, kırmızı pul biber

Yapılışı: Portakalların kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Pirzolaları portakal suyunda 10 dakika bekletin. Bu arada lahanaları tuzla ovup ince bir şekilde kıyın. Portakal suyunun içinden çıkardığınız pirzolaları tereyağında pişirin. Üzerine çiğ kremayı ekleyip five dakika kaynatın. Baharatları ilave edip tavadan alın. Servis tabağına aldığınız lahanaların üzerine dizip portakal kabuğu rendesi serpin. İstenirse lahanalara bir miktar portakal suyu da gezdirilebilir.    

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var

Son yıllarda kahve çeşitlerine olan ilgi daha da artı. Yörelere göre değişen birçok kahve çeşidi duydum ama hurma kahvesiyle ilk defa karşılaştım. Hurma çekirdekleri ayıklanıp yıkandıktan sonra 2-3 kez kavruluyor. Değirmende çekilip pişirmeye hazır hale geliyor. Kafein içermemesi, bu kahveyi daha da özel kılıyor. Sinirleri yatıştırıcı, zihin açıcı özelliği bulunan hurma kahvesi, sindirim sistemini düzenlemede de yardımcı oluyor. Diğer taraftan tadının oldukça sert ve buruk olduğunu da belirtmekte fayda var.

Hurmanın yararlarını saymakla bitiremeyiz ama beynimiz için oldukça yararlı olduğunu ve vücudumuz içinde son derece faydalı olduğunu kısaca söylemek istiyorum. Üstelik tok tutup açlık hissini bastırdığını bilenler, zayıflamak için de keyifle kullanıyor.

Artık marketlerdeki raflarda yerini alacak gibi gözüken hurma kahvesini evde de yapmak mümkün. Bunun için yapmamız gereken hurma çekirdeklerini iyice yıkamak sonra da commonplace kahve çekirdekleri gibi kavurmak. Ardından çekip toz haline getirin. Türk kahvesine benzer kokuda ve görümde oluyor. Türk kahvesi gibi de hazırlanıyor. Sadece biraz daha fazla kaynatmak gerekiyor. Bakalım beğenecek misiniz? Zihin açma özelliği açısından sınav zamanı çocuklara da fayda sağlayacağını düşünüyorum.

Geçmişten günümüze kahve kültürü vazgeçemediğimiz çok özel bir ritüel. Sunumuyla pişirime teknikleriyle ve kaplarıyla farkını her zaman ortaya koymuştur. Yavuz Sultan Selim devrinde Osmanlı İmparatorluğu'nun Mısır'ı fethetmesiyle birlikte bu coğrafya özgü bir içecek olan kahve, İstanbul'a kadar gelmiş. Çok kısa sürede de yayılmış. İlk kahveci dükkanı Tahtakale'de açılan Kivahan adında bir dükkan olmuş. Türklere özgü pişirme yöntemi yüzünden adı 'Türk Kahvesi 'olarak nam salmış. Viyana kuşatmasıyla da Türk kahvesi kültürü tüm Avrupa'ya yayılmış.     

Sonrasında aslında hiç bozulmadan günümüze kadar gelmiş olan kahve kültürümüze sahip çıkmak biz gençlere düşüyor sanırım. Ve böyle yeni farklı kahveleri tanıtmaktan da gurur duyuyorum. Umarım hurma çekirdeğinden yapılan bu kahvede sohbetlerimize eşlik eder.

Bu günlük de benden bu kadar.

Afiyet bal şeker olsun.

Kakaolu un kurabiyesi4 kişilikMalzemeler

100 gram tereyağı1,5 su bardağı un2 çorba kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tozu4 çorba kaşığı sıvı yağı

Yapılışı: Yoğurma kabının içine tereyağını ve unu koyup iyice yoğurun. Üzerine kakao, kabartma tozu, vanilya ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamurdan yuvarlaklar yapın. Üzerine bastırıp tepsiyse dizin. Fındık koymak isterseniz görüntüsü güzel oluyor. A HUNDRED NINETY derecedeki fırında 12-20 dakika pişirip çıkartın ve soğumaya bırakın.   Pırasalı kıyma soslu mantı8 kişilikMalzemeler

1 adet uzun pırasa200 gram kıyma1 yumurta2 su bardağı un1 çay bardağı süt1 çorba kaşığı salça2 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakYarım demet maydanoz2 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı: Öncelikle pırasayı ince kıyıp tereyağında tavada five dakika kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın, bekletin. Hamuru açmak için yumurta, süt ve unu çok sert bir hamur yaparak yoğurun. Hamuru açıp bardak ağzıyla kesip iç malzemeyi doldurun. Katlayıp yarım daire şekline getirin. Kaynayan tuzlu suda haşlayın. Servis tabağına dizin ve üzerine kalan iç malzemeden yoğurtla birlikte ekleyip servis yapın.

Pekmezli Mayalı çörek8 kişilikMalzemeler

20 gram yaş maya1 yumurta1 çay bardağı ılık süt1 çorba kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz2 su bardağı un1 çorba kaşığı tereyağı1 çay bardağı sıvı yağı1 çay kaşığı mahlepÜzeri için 1 su bardağı sıcak su, 3 çorba kaşığı pekmez  

Yapılışı: Hamur yoğurma kabının içine ılık süt ve yaş mayayı ezip five dakika bekletin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirmeniz yeterlidir. Hamurdan yuvarlak halkalar yapın ve sulu pekmez karışımına bulayıp tepsiye dizin. TWO HUNDRED derecedeki fırında 30 dakika pişirip çıkartın ve servis tabağına dizin. Hem sıcak hem de soğuk olarak yenebilen enfes bir çörek oluyor.  

Yoğurtlu vişneli salata4 kişilikMalzemeler

5 çorba kaşığı süzme yoğurt1 su bardağı böğürtlen1 su bardağı vişne1 çorba kaşığı bal1 çay bardağı kıyılmış ceviz4 adet çilek

Yapılışı: Meyveleri bir kabın içinde karıştırın. Ve sularının çıkması için 10 dakika bekleyin. Bu arada içine bal  da koyup tatlandırın. Bu karışımı servis kaplarına boşaltın. Üzerine cevizi de ekleyip karıştırın. Süzme yoğurdu kaşıkla üzerlerine paylaştırın. Dilerseniz fıstık serpebilirsiniz. Ya da sadece vişne ile yapmanız mümkün. Ama biraz ekşi oluyor. Kilo probleminiz yoksa yoğurdu pudra şekeri ile karıştırıp hazırlayın.  

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com saka suerikli supınar suhayat sudamak sukaramürsel damak sudamak su karamürselcankız suarsuarsu çorluarsu misinlimerih sumerih su şarköyada suada su silivribuzada subuzada su silivritekir sufuska suovacık susırma suakdamla sugöktürk çobanpınar suhamidiye susultan su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder