12 Şubat 2012 Pazar

Köfteli sebzeli pirinç çubuğu By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 212 07 46
4 kişilikMalzemelerKöftesi için400 gram kıyma1 adet soğan2 diş sarımsakTuz, karabiber150 gram brokoli1 adet havuç2 çorba kaşığı tereyağıÇeyrek paket pirinç çubuğuYapılışı: Pirinç çubukları makarnaya benzeyen kuru bir malzemedir. Pirinç unundan yapılır. Marketlerde bulabilirsiniz. Makarna gibi haşlanmaz, sadece sıcak suda 15 -20 dakika bekletilir. Köfteyi hazırlamak için de kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, tuz, karabiber ilave edip çok ufak köfteler yapın. Az yağda kızartın. Brokoli ve havucu da buharda 10 dakika pişirin ve küçük doğrayın. Servis yaparken köfteleri, sebzeleri ve pişen pirinç çubuklarını bir kabın içinde iyice karıştırıp servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın. İstenilen sebzeyle ya da makarna ile aynı yemeği yapabilirsiniz.  

Her şey daha sağlıklı ve mutlu olabilmek içinSabah kahvaltı masasında sohbet ediyorduk. Yemekleri pişirirken yaptığımız yanlışlıklar ve bilmeden bu yaşımıza kadar yediğimiz abur cuburlar. "Şimdiki aklım olsaydı hiç birini yemezdim" diye konuştu herkes. Yani "Erken yaşta bilinçlenmek çok önemli" diyen uzmanlar haklıymış. Hep söylediğimiz gibi çocuklarımıza tüm bilgileri aktaralım. Doğru beslenme erken yaşta başlar. Tüm bunları daha sağlıklı olabilmek ve bu hayatı mutlu yaşayabilmek için uygulamalıyız.  

"Sebzeleri pişirirken de ve temizlerken yaptığımız hatalar nedir?" diye sormuş bir okurumuz.  Mesela patatesi pişirirken kabuğuyla pişirmeli ve sonra soymalıyız. Havucu özel fırçayla temizleyip kabuğunu soymadan yemeliyiz. Kabak tazeyse yine aynı şekilde kabuğunu soymadan tüketmeliyiz. Yeşil salatalar 10 dakika tuzlu ya da sirkeli suda bekletilip durulanmalı, hatta kurutulmalı. Sonra elle doğranıp hemen tüketilmelidir. Sebzeler uzun zaman ateş görür ve suda çok pişerse tatlarının yanı sıra vitaminlerinin de büyük bir bölümü gidiyor. Bu nedenle sebzeler az suda, kalın tencerede ve hafif ateşte pişirilmelidir. Sebzelere genellikle pişirilmeye yakın tuz atılmalıdır. Haşlama suyu dökülmemelidir.

Yağın kalayca sindirilmesini sağlayan sebze pişince, üzerine az yağ gezdirilebilir. Uzmanlar "Bu yöntemle pişen sebzeler yağı daha az çektiği için sindirilmesi de kolay olur" diyor. Az tuz kullanmak istiyorsanız da sebze yemeğinin üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu ya da nane koymanızı öneriyorlar. Bebeklere 6 aydan sonra sebze yemeye başlatıyor doktorlar. Bir gezi sırasında tanıştığım, EIGHTY FOUR yaşındaki bir nineden öğrendiğim yöntemi, ekranda çok anlattım. Kaçıranlar için tekrar hatırlatmak isterim: "Bizim zamanımız da mama falan yoktu. Biz her yaptığımız yemeğin içine 1 adet soyulmuş patates atardık. Yemek pişince de içinden patatesi çıkartır yemeğin suyuyla ezerdik.''

Bu yöntem gerçekten işe yapıyor. Bebeğiniz yemeğin vitaminini içine çekmiş patatesi yerken, lezzetlerin de farkına varıyor. "Çocuğum sebze yemiyor" diyen anneler de haşlanmış patatesle diğer haşlanmış sebzeleri püre yapıp yedirebilir.

Uzmanlar çocukların sebze yememesinin anne ve babanın tutumundan kaynaklandığını söylüyor. Doğru mu bilemiyorum. Ailede 3 çocuk varsa biri her şeyi yiyor, biri de yemek seçiyor. Her anne çocuğunun tüm sebzeleri yemesini ister. Bence bu sizin suçunuz değil. Elinizden geleni yapıyorsunuz ve yemiyorsa, alternatifi vardır elbet .Bugünlük benden bu kadarAfiyet bal şeker olsun.

Mısır unlu kek6 kişilikMalzemeler 3 su bardağı mısır unu1 su bardağı yoğurtYarım su bardağı tereyağı1 paket kabartma tozu200 gram beyaz peynirYarım su bardağı ceviz içi3 adet yumurta1 çay kaşığı tuzYapılışı: Yumurtaları çırpın, üzerine yoğurt ve eritilmiş tereyağını koyup iyice karıştırın. Ardından mısır unu, kabartma tozu, kıyılmış ceviz içi ve rendelenmiş peyniri ilave edip karıştırın. Kulak memesi kıvamına gelen karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp ONE HUNDRED NINETY derecedeki ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Kahvaltıda domates ve peynirle çok yakışan tuzlu bir kek oluyor. 

Üzümlü peksimet6 kişilikMalzemeler 1 su bardağı zeytinyağı1,5 su bardağı yoğurt1 su bardağı kuru üzüm1,5 su bardağı toz şeker,Yarım su bardağı irmik10 tane dövülmüş karanfil1 çorba kaşığı tarçınAldığı kadar unYapılışı: Zeytinyağını, üzümü, toz şekeri bir tencereye koyun, üzerine yarım su bardağı su ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp ılıtın ve içine yoğurt ve irmik ilave edip karıştırın. Bu karışımın içine un ve baharatları koyun. Boza kıvamından daha koyu olan bu karışımı tepsiye koyun ve yayın ve dilimleyin. A HUNDRED AND SEVENTY derecedeki fırında FORTY FIVE dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınızda biraz yumuşak olacak ama soğuyunca sertleşecek.

Zeytinyağlı ıspanak6 kişilikMalzemeler1 kilo ıspanak1 adet soğan2 diş sarımsak1 çay bardağı zeytinyağı1 çay bardağı pirinçYapılışı: Rendelenmiş soğanı zeytinyağında 3 dakika kadar kavurun. Yıkanmış pirinçleri üzerine koyup çok az su ilave edin ve kapağı kapalı olarak pişirin. Bu işlem ıspanağı daha az pişirmemizi sağlar. Pirinçler az pişince üzerine yıkanmış ve irice doğranmış ıspanakları koyup ezilmiş sarımsak ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte15 dakika pişirin. Daha sonra biraz limon suyu ile servis yapın. İstenirse sarımsaklı yoğurt ile de ikram edilebilir.

Meyveli minik tatlılar8 kişilikMalzemeler Hamuru için1 adet yumurta4 çorba kaşığı şeker3 çorba kaşığı tereyağı1 paket vanilya2 su bardağı unİçi için: 1 su bardağı süt1 paket toz kremşanti1 adet kivi1 adet portakalYapılışı: Hamuru için yağı, unla beraber karıştırıp içine şekeri ve vanilyayı ilave edip, yoğurun. İçine yumurtayı kırıp yoğurmaya devam edin. Bu hamuru küçük silikon tart kalıplarına elinizle bastırarak kenarları ve tabanına iyice yerleştirin. Bu hamurları içine bir şey koymadan TWO HUNDRED derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Çıkartıp soğumaya bırakın. Toz kremşantiyi sütle iyice çırpın ve pişirdiğiniz minik tartların içine doldurun. Üzerlerini küçük kesilmiş meyve parçalarıyla süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.  

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com saka suerikli supınar suhayat sudamak sukaramürsel damak sudamak su karamürselcankız suarsuarsu çorluarsu misinlimerih sumerih su şarköyada suada su silivribuzada subuzada su silivritekir sufuska suovacık susırma suakdamla sugöktürk çobanpınar suhamidiye susultan su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder