4 Nisan 2012 Çarşamba

Kızarmış börek halkaları By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 212 07 46
6 kişilikMalzemeler

3 adet yufka2 çorba kaşığı yoğurt2 haşlanmış patates1 çay bardağı sütTuz, karabiber, kekik, pul biberKızartmak için sıvı yağı

Yapılışı: Yoğurt, haşlanmış patates ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. Baharatları da üzerine ekleyip bu karışımı yufkaların üzerine süsün. Rulo şeklinde sıkı sıkı sarın. Dilimleyip yağda kızartın. Sıcak ve soğuk olarak yenen bu müthiş böreği isterseniz dondurucuda 1 ay kadar dondurup sonra fırında da kızartabilirsiniz. 

''Ağaç yaşken eğilir''

Çocuklarımızı yetiştirirken birçok konuda ileriyi düşündüğümüz gibi spor hayatlarını da göz önünde tutmamız gerekiyor. Gelişme çağında sporla uğraşan çocuklar kötü alışkanlıklardan uzak durabiliyor, vücut gelişimleri de daha sağlıklı gelişiyor. Benin oğlum basketbol oynuyor ve hafta sonları sabahtan akşama kadar başka bir şey yapmadan onun peşinde oradan oraya koşuyoruz. Çok zamanımı alıyor ama onun geleceği için yapmak zorundayım.

Spor genç yaş gruplarında sorumluluk duygusunu geliştirmenin yanı sıra, öfkeyi de kontrol edebilme, saldırganlıklarını frenlemede büyük etki sağlıyor. Spor yapan çocuklar, enerjilerini boşalttıkları için dersinin başına oturduklarında daha verimli oluyorlar. Ben oğlumda bunu görebiliyorum ve daha az hasta oluyorlar. Takım ruhu oluşuyor, yalnızlık hissine kapılmıyorlar, kendilerine olan güvenleri artıyor. Yediklerine, içtiklerine hatta uyku zamanlarına koçları karışıp uyarıda bulunuyor. Bir düzene girmiş oluyor hayatları. Geçen cumartesi koçlar bize spor yapmanın faydalarını sıraladılar...

*Sağlığımızın değerini anlamamıza yardımcı olur,*Yaşam kalitemizin artması ve gelişmemize yardımcı olur.*Fiziksel performansımız gelişir*Kalp rahatsızlığı riski azalır*Maksimum oksijen kapasitesi artar*Yüksek tansiyon riski azalır ya da ilerlemez*Kandaki trigiycerid seviyesi azalır*Kandaki iyi kolesterol artır* Kalbin bir adımdaki vücuda pompaladığı kan miktarını artırır*Akciğer kapasitesini artırır.* Kandaki yoğunlaşmayı azaltır.*Çarpıntı riskini azaltır*Sıcaklığa karsı tahammülü artırır*Endişe ve kuruntularınızı azaltır*Şeker hastalığının ilerlemesini önler*Sigarayı bırakmanıza yardımcı olur

Stresten kurtulmaya, baş ağrılarını önlemeye kadar birçok rahatsızlıklara iyi gelen sporu çocuk yaşlardan itibaren hayatımıza sokmalıyız. Ben hiç öf demek istemiyorum oğlumun peşinde oradan araya koştuğum için. Faydalarını gördükçe "iyi ki spora yönlendirmişim" demek geliyor içimden "aferin bana!"  Ama ben spor yapamıyorum, peki ne yapmalı, artık karar vermeli ve başlamalı. Bunan sonra ben de spora başlayacağım. Bakalım bu nasıl ve ne zaman olur. Ama karar vermek de yapmanın yarısı değil mi?Evet bu günlük bu kadar...   

Yalancı tavukgöğsü 6 kişilikMalzemeler

4 çorba kaşığı un3 çorba kaşığı tereyağı2,five su bardağı süt1 paket vanilya1 çay bardağı şekerTarçın

Yapılışı: Tencerede tereyağını eritip üzerine unu ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Unun kokusu çıkınca içine sütü ve şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Bu karışım koyulaşınca ocaktan alıp bir mikser yardımıyla yaklaşık 7-8 dakika kadar karıştırın. İşte bu karıştırma işlemi sırasında kıvamı tavukgöğsü gibi olacaktır. Islatılmış bir cam kabın içine dökün dolapta 1 saat dinlendirin. Daha sonra dilimleyip servis tabağına alın. İsterseniz dondurmayla, isterseniz de tarçınla servis yapıp afiyetle yiyin.  

Burgu poğaça   6 kişilikMalzemeler3 çorba kaşığı yoğurt10 gram kuru maya1 su bardağı ılık süt1 yumurta2,five su bardağı un1 çay kaşığı tuzİçi için: 1 çay bardağı susam200 gram kor peynir1 soğan

Yapılışı: Hamuru yoğurmak için öncelikle ılık sütün içinde kuru mayayı 5 dakika bekletin. Daha sonra üzerine yumurta, yoğurt, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamuru 10 dakika dinlendirip unlanmış tezgah üzerinde ince acın. Üçgen şekillerde kesin. Soğanı rendeleyip peynir ve istediğiniz baharatla karıştırıp üçgenin geniş kenarına bir miktar yerleştirin. Hamuru çekiştirerek rulo yapın. Sonrada gül şekli verin. Tepsiye dizip üzerine bolca susamı yumurta sarısıyla karıştırıp sürün.190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

Yufka çanağında şiş  2 kişilikMalzemeler600 gram kuzu kuşbaşı1 çay bardağı süt1 çay bardağı zeytinyağı1 çorba kaşığı salçaKekik, karabiber, acı pul biber2 adet yufka ekmeği

Yapılışı: Etleri derin bir kabın içine yerleştirin. Üzerine sütü ve yağı dökün. Salça ve baharatları da bir kabın içinde karıştırıp etlerin üzerine ilave edin. Bu şekilde 2 saat kadar etleri dinlendirin. Aslında bir gece de bekleyebilir. Etleri pişireceğiniz zaman sütlü karışımdan alıp şişlere geçirin. Izgarada ya da mangalda pişirip yufka ekmeğine çekip içinde servis yapın. Hem sıcaklığını korur hem de ekmeğine etin lezzetli suyu geçer.  

Barbunya pilaki  6 kişilikMalzemeler

2 su bardağı kuru barbunya2 soğan2 çorba kaşığı salça3 sivri biber3 diş sarımsak1 çay bardağı zeytinyağı1 çorba kaşığı şeker1 limon5 dal maydanoz

Yapılışı: Barbunyayı akşamdan ıslatın. Sabah suyunu döküp rendelenmiş soğanla birlikte tencerede zeytinyağında kavurun. 5 dakika kavrulunca üzerine salçasını, sarımsağını, biberini ekleyip karıştırın. İstenirse rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz. Suyunu üzerini geçmeyecek kadar ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte FORTY dakika pişmeye bırakın. Barbunyalar pişince kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. Servis yaparken limon suyu çok yakıştığından üzerine sıkıp soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com saka suerikli supınar suhayat sudamak sukaramürsel damak sudamak su karamürselcankız suarsuarsu çorluarsu misinlimerih sumerih su şarköyada suada su silivribuzada subuzada su silivritekir sufuska suovacık susırma suakdamla sugöktürk çobanpınar suhamidiye susultan su

Portakallı kuzu pirzola By Damacana Su Bayiliği

Damacana Su Bayiliği Alın : 10.000 Damacana Hibe Su + Bedava Demirbaş Damacana + Reklam Malzemeleri + Sebil Desteği + 0.59 TL Dolum Ücreti = Hemen Ara 0 532 212 07 46
4 kişilikMalzemeler1 portakal6 adet kalem pirzola10 yaprak beyaz lahana2 çorba kaşığı çiğ krema2 çorba kaşığı tereyağıKekik, kırmızı pul biber

Yapılışı: Portakalların kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Pirzolaları portakal suyunda 10 dakika bekletin. Bu arada lahanaları tuzla ovup ince bir şekilde kıyın. Portakal suyunun içinden çıkardığınız pirzolaları tereyağında pişirin. Üzerine çiğ kremayı ekleyip five dakika kaynatın. Baharatları ilave edip tavadan alın. Servis tabağına aldığınız lahanaların üzerine dizip portakal kabuğu rendesi serpin. İstenirse lahanalara bir miktar portakal suyu da gezdirilebilir.    

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var

Son yıllarda kahve çeşitlerine olan ilgi daha da artı. Yörelere göre değişen birçok kahve çeşidi duydum ama hurma kahvesiyle ilk defa karşılaştım. Hurma çekirdekleri ayıklanıp yıkandıktan sonra 2-3 kez kavruluyor. Değirmende çekilip pişirmeye hazır hale geliyor. Kafein içermemesi, bu kahveyi daha da özel kılıyor. Sinirleri yatıştırıcı, zihin açıcı özelliği bulunan hurma kahvesi, sindirim sistemini düzenlemede de yardımcı oluyor. Diğer taraftan tadının oldukça sert ve buruk olduğunu da belirtmekte fayda var.

Hurmanın yararlarını saymakla bitiremeyiz ama beynimiz için oldukça yararlı olduğunu ve vücudumuz içinde son derece faydalı olduğunu kısaca söylemek istiyorum. Üstelik tok tutup açlık hissini bastırdığını bilenler, zayıflamak için de keyifle kullanıyor.

Artık marketlerdeki raflarda yerini alacak gibi gözüken hurma kahvesini evde de yapmak mümkün. Bunun için yapmamız gereken hurma çekirdeklerini iyice yıkamak sonra da commonplace kahve çekirdekleri gibi kavurmak. Ardından çekip toz haline getirin. Türk kahvesine benzer kokuda ve görümde oluyor. Türk kahvesi gibi de hazırlanıyor. Sadece biraz daha fazla kaynatmak gerekiyor. Bakalım beğenecek misiniz? Zihin açma özelliği açısından sınav zamanı çocuklara da fayda sağlayacağını düşünüyorum.

Geçmişten günümüze kahve kültürü vazgeçemediğimiz çok özel bir ritüel. Sunumuyla pişirime teknikleriyle ve kaplarıyla farkını her zaman ortaya koymuştur. Yavuz Sultan Selim devrinde Osmanlı İmparatorluğu'nun Mısır'ı fethetmesiyle birlikte bu coğrafya özgü bir içecek olan kahve, İstanbul'a kadar gelmiş. Çok kısa sürede de yayılmış. İlk kahveci dükkanı Tahtakale'de açılan Kivahan adında bir dükkan olmuş. Türklere özgü pişirme yöntemi yüzünden adı 'Türk Kahvesi 'olarak nam salmış. Viyana kuşatmasıyla da Türk kahvesi kültürü tüm Avrupa'ya yayılmış.     

Sonrasında aslında hiç bozulmadan günümüze kadar gelmiş olan kahve kültürümüze sahip çıkmak biz gençlere düşüyor sanırım. Ve böyle yeni farklı kahveleri tanıtmaktan da gurur duyuyorum. Umarım hurma çekirdeğinden yapılan bu kahvede sohbetlerimize eşlik eder.

Bu günlük de benden bu kadar.

Afiyet bal şeker olsun.

Kakaolu un kurabiyesi4 kişilikMalzemeler

100 gram tereyağı1,5 su bardağı un2 çorba kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tozu4 çorba kaşığı sıvı yağı

Yapılışı: Yoğurma kabının içine tereyağını ve unu koyup iyice yoğurun. Üzerine kakao, kabartma tozu, vanilya ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamurdan yuvarlaklar yapın. Üzerine bastırıp tepsiyse dizin. Fındık koymak isterseniz görüntüsü güzel oluyor. A HUNDRED NINETY derecedeki fırında 12-20 dakika pişirip çıkartın ve soğumaya bırakın.   Pırasalı kıyma soslu mantı8 kişilikMalzemeler

1 adet uzun pırasa200 gram kıyma1 yumurta2 su bardağı un1 çay bardağı süt1 çorba kaşığı salça2 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakYarım demet maydanoz2 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı: Öncelikle pırasayı ince kıyıp tereyağında tavada five dakika kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın, bekletin. Hamuru açmak için yumurta, süt ve unu çok sert bir hamur yaparak yoğurun. Hamuru açıp bardak ağzıyla kesip iç malzemeyi doldurun. Katlayıp yarım daire şekline getirin. Kaynayan tuzlu suda haşlayın. Servis tabağına dizin ve üzerine kalan iç malzemeden yoğurtla birlikte ekleyip servis yapın.

Pekmezli Mayalı çörek8 kişilikMalzemeler

20 gram yaş maya1 yumurta1 çay bardağı ılık süt1 çorba kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz2 su bardağı un1 çorba kaşığı tereyağı1 çay bardağı sıvı yağı1 çay kaşığı mahlepÜzeri için 1 su bardağı sıcak su, 3 çorba kaşığı pekmez  

Yapılışı: Hamur yoğurma kabının içine ılık süt ve yaş mayayı ezip five dakika bekletin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirmeniz yeterlidir. Hamurdan yuvarlak halkalar yapın ve sulu pekmez karışımına bulayıp tepsiye dizin. TWO HUNDRED derecedeki fırında 30 dakika pişirip çıkartın ve servis tabağına dizin. Hem sıcak hem de soğuk olarak yenebilen enfes bir çörek oluyor.  

Yoğurtlu vişneli salata4 kişilikMalzemeler

5 çorba kaşığı süzme yoğurt1 su bardağı böğürtlen1 su bardağı vişne1 çorba kaşığı bal1 çay bardağı kıyılmış ceviz4 adet çilek

Yapılışı: Meyveleri bir kabın içinde karıştırın. Ve sularının çıkması için 10 dakika bekleyin. Bu arada içine bal  da koyup tatlandırın. Bu karışımı servis kaplarına boşaltın. Üzerine cevizi de ekleyip karıştırın. Süzme yoğurdu kaşıkla üzerlerine paylaştırın. Dilerseniz fıstık serpebilirsiniz. Ya da sadece vişne ile yapmanız mümkün. Ama biraz ekşi oluyor. Kilo probleminiz yoksa yoğurdu pudra şekeri ile karıştırıp hazırlayın.  

Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com saka suerikli supınar suhayat sudamak sukaramürsel damak sudamak su karamürselcankız suarsuarsu çorluarsu misinlimerih sumerih su şarköyada suada su silivribuzada subuzada su silivritekir sufuska suovacık susırma suakdamla sugöktürk çobanpınar suhamidiye susultan su