Yemek yemeyi ince bir sanat sayan Savarin "Ne yediğini söyle, kim olduğunu söyleyeyim" demiş.Aslına bakarsanız vücudumuzda sürekli bir biçimde yenileniyor. Yediğimiz besinler çocukluktan yetişkinliğe geçişinden ve vücudun sürekli yenilenmesinden sorumlu. Eğer yediğimiz besinleri gereken miktarda ve doğru bir şekilde alırsak hastalanmamış oluruz.
Bazen düşünüyorum da yediğimiz besinlerle davranışlarımız arasında bir ilişki var mıdır? Sürekli şekerli gıdalar tüketen çok şeker insanlar mıdır? Ya da acı sevip bol bol acı yiyenler hayatta acı çekmeyi mi sever? Bu konuyu da benim uzmanlarıma bir danışmam gerekiyor.
Bu arada benim bu uzmanlarım kim diye merak edenler varmış. Her biri birbirinden değerli hekim arkadaşlarım ve elbette kitaplar yazıp bizleri bilgilendiren diyetisyenler, doktorlar. Konusu gelmişken kitap okumak dünyadaki en büyük zenginliktir. Umarım hepinizin evinde kocaman bir kütüphane vardır.
Mesela geçen gün bir kitap aldım çok ilginç... İş kadınları için yemek listesi ve öneriler veren bir kitap. Düşündüğünüz hatta düşünmediğiniz "Yok artık olamaz" dediğiniz her şeyin bir kitabı var. Ben de bu kitabı ilerleyen günlerde yazacağım sizlere. Dinamik kadının beslenmesi, formda kalması için yapması gerekenler her şey var kitapta. Önce okuyup iyice anlamak, sonrada paylaşmak isterim elbette.
Unutmayın sağlıklı insan canlı, keyfi yerinde ise iş hayatında daha başarılı olacaktır. Sağlıklı olmanın en önemli faktörlerinden biri de beslenme. Ve doğru beslenme...
Afiyet bal şeker olsunBulgur salatası4 kişilikMalzemeler 1 su bardağı ince bulgurYarım çay bardağı zeytinyağı1 çay bardağı ceviz içiYarım demet maydanoz1 limon6 salatalık1 tatlı kalığı salçaYapılışı: Bulgurun üzerine bir buçuk bardak sıcak su döküp üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin. Bu arada salatalıkları da ortadan ikiye uzunlamasına kesip içlerini oyun. Suyunu çekip şişen bulguru kaşıkla karıştırın. Üzerine çok ince doğranmış maydanozları ve cevizi ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağının içinde salçayı ezin. Bulgurun üzerine gezdirip iyice karıştırın. Salatadan yaptığınız kayıkların içlerine paylaştırın. İsterseniz domatesle süsleyebilirsiniz. Servis yaparken nar ekşisi de çok yakışıyor, deneyebilirsiniz.
Sebze çorbası6 kişilikMalzemeler 1 patates1 sağan1 kereviz1 havuç3 diş sarımsak2 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı un2 çorba kaşığı soya sosuYarım demet maydanoz1 limon6 su bardağı suTuz, karabiber, köriYapılışı: Soğanı rendeleyip tereyağında 3 dakika kavurun. Patates, kereviz ve havucu da küp şeklinde doğrayıp soğanın üzerine ilave edin. Ezilmiş sarımsak ve baharatları da üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. Unu sebzelerin üzerine serpin ve suyu hemen ardından döküp karıştırarak 3 dakika pişirin. Kapağını kapatıp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Sebzeler pişince üzerine limon suyunu gezdirip sıcak olarak servis yapın. Zeytinyağlı bamya6 kişilikMalzemeler 1,five kilo dondurulmuş bamya1 soğan3 domates3 diş sarımsak1 çay bardağı zeytinyağı1 çorba kaşığı salça1 limon
Yapılışı: Soğanı rendeleyin ve domatesi zeytinyağında 5 dakika kavurun. Üzerine dondurulmuş bamyaları, limon suyunu, ezilmiş sarımsakları ve salçayı ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberini ekleyip üzerine geçmeyecek miktara az su döküp kapağını kapatın. Kısık ateşte FORTY dakika pişmeye bırakın. Bu işlemi düdüklü tencerede yaparsanız daha kısa zamanda pişirmiş olursunuz. Bamyaların piştiğinden emin olunca tencereden geniş bir tabağa aktarın ve soğumaya bırakın. Servis yaparken bol miktarda maydanoz da eklenebilir. Portakalı krem karamel8 kişilikMalzemeler 10 çorba kaşığı toz şeker2,5 bardak süt6 yumurta2 paket vanilya1 portakalÜzeri için four çorba kaşığı şekerYapılışı: Derin bir kabın içine yarım portakalın suyunu ve sütü dükün. Üzerine portakalın kabuğunun rendesini ekleyin. Başka bir yerde şekeri ve yumurtaları çok iyi çırpın. Üzerine vanilyaları serip çırpmaya devam edin. Portakallı karışımı da üzerine azar azar ilave edin. Karameli yapmak için, tavada four çorba kaşığı şekeri eritip rengi dönünceye kadar eritin. Bu şekeri kaplara bölüştürün. Üzerine sütlü yumurtalı hazırladığınız karışımı paylaştırın. Bu kapları içi su dolu fırın kabının içine koyup 2 HUNDRED derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından alıp soğumaya bırakın ve servis tabağına ters çevirip ikram edin.
Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46
Yüksek Cinsel Performans İçin Doğal Bitkisel Ürünler : Veznedar.com saka suerikli supınar suhayat sudamak sukaramürsel damak sudamak su karamürselcankız suarsuarsu çorluarsu misinlimerih sumerih su şarköyada suada su silivribuzada subuzada su silivritekir sufuska suovacık susırma suakdamla sugöktürk çobanpınar suhamidiye susultan su
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder